Storm – Svensk science-fiction?

Storm” är en svensk film som hade smygpremiär på Sthlms Filmfestival. Själv hade jag inte möjlighet att gå på festivalen detta år, men hade jag gått så hade ”Storm” varit en av många filmer som jag hade valt att se. ”Stom” röstades fram som festivalbesökarnas favorit vilket bara kan vara positivt. Regisserar gör Måns Mårlind och Björn Stein som gjort bl.a ungdomsserien ”Spung” på SVT.

Hemsidan för ”Storm” innehåller en hel del, dock ganska rörig och ser ut som vilken filmsite som helst. Trailers, klipp, bilder och lite till (ett påskägg finns gömt på siten, här är direktlänken dit, det är i form av ett konstprojekt.). En titt på de båda trailers som finns ger intrycket av en film med riktigt bra foto och hög ambition, och det uppskattas alltid! Trailer nr 2 är snäppet bättre än nr 1, dock alldeles för lång. Handlingen får du dock inte grepp på. Det får dig även att tänka i banor som ”en svensk Matrix”. Precis som MovieZine trodde sig tro att den var men sedan visade sig vara något helt annat. MovieZine.se gav ”Storm” betyg 4 av 5.

Handling:
Inom ett dygn kommer Donny få sin tillvaro sönderslagen av en främmande kvinna, sin lägenhet pulveriserad av hennes förföljare, bli beordrad att vakta en ask med okänt innehåll, efterlysas för mord, konfronteras med allt han velat glömma och kastas tillbaka till den sista platsen på jorden han vill vara på. Det är troligtvis det bästa som hänt honom.

I rollerna:
Eva Röse, Jonas Karlsson, Eric Ericson, Lina Englund.

”Stom” har premiär på Astoria-biograferna den 20 januari och jag håller tummarna för att den går bra, åtmindstonde spelar in pengarna den kostar. Skönt att se en snygg svensk film som inte innehåller Persbrandt, Haber eller en rollfigur med namnet Wallander på biograferna. Det kanske till och med är en svensk popcornrulle? Fler får gärna komma och det gör det säkert om filmbolaget får tjäna pengar på denna. Hejja!

Storm – Hemsidan

Bilden kommer från Sandrew Metronome

En reaktion på “Storm – Svensk science-fiction?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>