Rekord för antalet Oscars-filmer

För första gången sedan 1973 är över 300 filmer med och tävlar om ”Bästa film” inför nästa Oscars-gala. 311 stycken filmer har kvalificerat sig för nomination detta år, inklusive filmer som ”Dukes of Hazzard” och ”Doom”. Min röst går dock inte på ”Dukes” eller ”Doom”… Underhållande filmer, men inte mycket mer.

Röstsedlarna för nominationerna skickades igår ut till de 5798 st medlemmarna i ”Academy of Motion Picture Arts and Sciences” och ska vara inlämnade innan den 21 januari. Den 31 januari presenteras nomineringarna och söndagen (natten till måndagen) den 5 mars presenteras vinnarna i den stora galan. Vem som ska leda den är ännu inte bestämt. Chris Rock som ledde förra året har tackat nej och Billy Crystal som har lett galan 83 gånger har också tackat nej.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>