Ingen Oscarsgala i SVT

MovieZine skriver att SVT inte kommer att direktsända årets Oscarsgala. Inte heller TV4 eller TV3 har förnärvarande planer på att ta över sändingen.

SVTs programansvariga har valt att prioritera andra program – om det är av kostnadsskäl eller annat har jag inget besked om”, berättar SVT-ombudsmannen Peter Larsson för MovieZine.

Trist tycker jag som brukar sitta och glo på den. Förhoppningsvis kommer någon tv-kanal att hoppa på och sända det hela.

10 reaktion på “Ingen Oscarsgala i SVT

 1. Det här är katastrof!!!!! :( Det är årets höjdpunkt för oss cineaster (tycka vad man vill om hollywood, men de fyller sin funktion de också) min samling kommer bli inkomplett =(…jag har spelat in den varje år sedan jag var 14… ;)

  Vi får hålla utkik och se ifall någon annan kanal tänker sända den…jag har mailat svts tittarombudsman, lite vill jag ha för mina 2000kr om året!! Mailade tv4s tittarombudsman också..(de visade den innan svt tog över…) Någon av filmkanalerna kanske rycker in?

 2. Otroligt trist, jag har redan lagt in om semester dagen efter för att kunna sitte uppe och häcka. SVT tycker sig väl inte ha råd nu när OS kostar så mkt. Men måtte inte TV4 köpa in galan – jag minns med en rysning förra gången, när Lotta Mossberg satt och gäspade sig genom sändningen – och den sista timmen kapades utan förvarning för att ge plats för morgonnyheterna. Men de kan ju skärpa sig. Vi håller en tumme för Star, då slipper man iaf svenska kommentatorer.

 3. Nej.. jag som går o väntar på den.. ?skar att sitta uppe hela natten o se den.. o kommentarerna från studion av den där kunnige killen jag just nu inte kommer ihåg namnet på–

 4. Jag är jätteledsen och upprörd över att Oscarsgalan inte ska sändas i någon av kanalerna.
  Märkligt! Trots att den har visats i Tv varje år tidigare. Den årliga Oscarsgalan är en
  höjdpunkt som jag älskar! Hoppas på att någon av kanalernas tittarombudsman får tänka
  om och följa upp min önskan att galan skall visas.

 5. Pingback: Bloggywood - En blogg om film. » Arkivet » Februari på Bloggywood

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>