Paul W.S. Anderson dödade Alien

The MovieBlog har kommit över en ganska intressant story angående en femte film i Alien-serien. Både Ridley Scott och James Cameron hade planer och hann t.o.m. börja jobba med ett manus för Alien 5 tills 20th Century Fox kom till Cameron angående ett ”jättebra” manus för ”Alien vs Predator”. Ridley gjorde den första filmen (”Alien”) och Cameron den andra (”Aliens”), utan tvekan de två bästa Alien-filmerna.

Från Filmforce: ”Ridley [Scott] and I talked about doing another Alien film, and I said to 20th Century Fox that I would develop a 5th Alien film. I started working on a story, I was working with another writer and Fox came back to me and said, ‘We’ve got this really good script for Alien vs Predator,’ and I got pretty upset. I said, ‘You do that you’re going to kill the validity of the franchise in my mind,’ because to me, that was Frankenstein Meets Werewolf. It was Universal just taking their assets and starting to play them off against each other.”

Att lusten för att göra en ny film dör efter ”AVP” kan man verkligen förstå. Men vi kan ju alltid hoppas att James och Ridley sätter sig igen och börjar diskutera saken.

Andra bloggar om: , ,

7 reaktion på “Paul W.S. Anderson dödade Alien

 1. Kompis! Nu ska vi vara väldigt försiktiga med vilka Alienfilmer vi hyllar. Min egen, högst ödmjuka, åsikt är att Camerons actionslask är den minst sevärda i av alla fyra. Tilläggas bör att jag har gått från ordningen 1, 2, 3, 4 till 1, 3, 4, 2 mycket på grund av att jag tycker Aliens tappar mer och mer för varje gång jag ser den. Resurrection är jag fortfarande kluven till. Men bortsett från viss urspårning här och där så gillar jag ändå det mesta med Jeunets version.

 2. Hoho! Kompis!
  Kanske är jag fel person att analysera Alien-filmern eftersom jag enabart sett filmerna 1 gång förutom Alien som jag sett flertalet.

  Jeunets filmer gillar jag skarpt, men hans 4:e är bara godkänd. Inte så mycket mer.

  Men detta var ju MIN hyllning.
  Jag säger ordningen: 1, 2, 3, 4.
  Mårten säger 1, 3, 4, 2.

  Vad säger alla andra?

 3. ?h. Alla Alien-filmer (AvP räknas inte till Alien-filmerna) är bra. Att ta loss dem och ranka dem inbördes är onödigt. Alla tillför något, och Jeunets idé med ett monster som föds ur en livmoder är rätt bra i grunden. Det är bara genomförandet som blir fel. Weaver gör en enormt bra Ripley i Resurrection.

  Min största stötesten i AvP är att man totalt skitit i aliens livscykel. Facehuggers som planterar ett embryo på tre minuter, och embryon som blir fullvuxna individer tio minuter.

 4. Alien (ettan) är suverän. Aliens (tvåan) är suverän. Alien3 (trean) är diskutabel men går att se på i nödfall. Alien: Resurrection (fyran) är sevärd så länge man stänger av innan det urusla slutet (död åt Joss Whedon!)

  AVP hade kunnat bli riktigt bra, om man gjorde den rätt. Tyvärr fick Paul WS Anderson uppdraget och han sabbade den totalt. Allting med den filmen är FEL, ingenting stämmer med etablerat ethos som såväl tidigare filmer som serier har etablerat.

 5. De enda alienfilmer jag gärna ser om är 1:an och 2:an. Som någon sa så är de helt olika typer av film, och båda tilltalar på olika sätt. Stämningen i orginalet är helt oslagbar, men samtidigt så har man många härliga personliga kopplingar till 2:an.

  3:an är väl sådär. ?r ett par år sen jag såg den, kommer ihåg att jag blev grymt besviken. Dock så är den fortfarande inte så ur kass, utan går att se sent på kvällen, om det inte går något annat. 4:an var katastrof, alldeles för mycket cliché, och alldeles för förutsägbar för min smak. Att sen inte slutet var någon höjdare gjorde det bara värre. Hur den gode Joss kunde få till det så illa är obegripligt, med tanke på hur lysande Firfly/Serenity är.

  AVP är i mitt tycke inte en Alien-film. Inte mer än den gamla Casino Royale är en Bond-film. För att spåna lite kan man säga så här:

  * Aliens möter Predators = Spännande Idé.
  * Lance Henriksen = Mycket bra idé
  * Allt annat = Bedrövligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>