Gone, Baby, Gone äntligen på G

Casey Affleck i Oceans 12

?ntligen verkar Ben Affleck vara på gång med sin debutfilm från regissörsstolen. Anledningen till mitt utrop ”äntligen” är för att jag är nyfiken på vilka han ska sätta i rollerna då jag har läst boken. Efter många om och men så har han hittat sin huvudrollsinnehavare i sin bror Casey Affleck. Casey kommer göra huvudrollen Patrick Kensie. Michelle Monaghan kommer att spela den kvinnliga huvudrollen Angie Gennaro. Casey har vi sett i bland annat Oceans-filmerna. Michelle är senast känd i sverige för sin roll i ”North Country”. Hon har även spelat i ”Cityakuten” och ”Boston Public”.

”Gone, Baby, Gone” är den fjärde boken i Dennis Lehanes serie om privatdeckarna Patrick och Angie. Varför filmbolaget och Ben Affleck väljer den fjärde boken att filmatisera vet jag inte. Det verkar konstigt. Personligen tycker jag att alla fyra böcker är lika starka och förtjänar en filmatisering. ”Gone, Baby, Gone” handlar om Patrick och Angie som letar efter en ung flicka som har kidnappats, ett fall som får halva Boston engagerat.

Hur ska Ben då fixa detta? Han har skrivit manuset efter Lehanes förlaga och skriva verkar han kunna. Han och Matt Damon vann ju en Oscar för manuset till ”Good Will Hunting”. Ben är dock ingen större skådis, de generna har hans lillebror fått. Då återstår ju frågan om han kan regissera. Kan någon svara på det? Jag vet inte… Jag hoppas dock det. Källmaterialet är för bra för att få slarvas bort.

Jag kan hjärtligen rekommendera ALLA Dennis Lehanes böcker. Dennis Lehane skrev även Rött Regn som filmatiserades med namnet ”Mystic River”.

3 reaktion på “Gone, Baby, Gone äntligen på G

  1. Jag tycker Ben Affleck får mer skit än han förtjänar. Visst, han är ingen genomlysande skådis (och brodern är mycket bättre) och har en tendens att välja fel roller, men dom gånger han väljer rätt brukar han också göra bra ifrån sig.

    Däremot har jag länge varit extra nyfiken på att se honom framför kameran, tror det var kommentatorspåret till Dogma som av någon anledning gjorde det, så jag ser verkligen fram emot ?Gone, Baby, Gone??. Tror det är i den rollen han verkligen kan glänsa. Hoppas jag har rätt.

  2. Pingback: Bloggywood - En blogg om film. » Arkivet » Ed Harris i Gone, Baby, Gone

  3. Pingback: Ben Affleck är rykande het på Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>