De 20 coolaste bilarna i filmvärlden

De coolaste bilarna i filmvärlden!

Bilintresset är något som jag alltid har haft och listan över bilar som får mig att dreggla är lång. Jag kan inte säga att jag är bilkunnig, jag kan inte ens mecka. Att växa upp i Stockholm är väl något jag får skylla på. Körkortet tog jag några månader innan jag fyllde 25. Bil och körkort har aldrig varit något måste när t-bana och cykel har tagit mig överrallt.

Att sedan äga en riktig klassiker, vilket är en mindre dröm från min sida, kräver en hel del. Ska man köpa en fin-fin bil i toppskick krävs pengar. Ska man köpa en risig bil och restaurera den krävs det tid, pengar och garage. Jag saknar allt kan man säga. När Triss-vinsten väl faller in så blir det dock köpa av.

Listan består av coola bilar som har figurerat, inte bara skymtat förbi, i filmernas värld. Listan är inte över bra filmer, ibland har coola bilar synts i riktigt dåliga filmer. Ibland är det bilarna som gör filmen riktigt bra och ibland är filmen riktigt bra och bilarna är bonus.

Nog med prat. Nu till bilarna!

1984 Sheep Dog
Plats 20: 1984 Sheep Dog

”They’re driving an ’84… Sheepdog.”

Dum och Dummare”, komedin från 1994 med Jim Carrey och Jeff Daniels innehåller en av de konstigare bilarna på denna lista. Ett fantastiskt hantverk skulle man kunna säga. Jag har inte lyckats luska reda på vad exakt det är för bil under pälsen. Men vad spelar det för roll?

Audi S8
Plats 19: Audi S8

”Something very fast. Audi S8, something that can shove a bit.”

1998 kom filmen ”Ronin” med Robert DeNiro och bland annat Jean Reno och Stellan Skarsgård. I filmen hittar vi en av de bättre biljakterna på senare tid, fartfylld och bilkrasher deluxe. 80 bilar gick åt under filminspelningen, bland annat just Audi S8:an. Snyft.

1981 DeLorean
Plats 18: 1981 DeLorean

Marty McFly:
Wait a minute, Doc. Ah… Are you telling me you built a time machine… out of a DeLorean?
Dr. Emmett Brown:
The way I see it, if you’re gonna build a time machine into a car, why not do it with some style?

Huvudrollen i alla filmerna i Back to the Future-trilogin innehavs av en bild byggd i rostfritt stål, måsvingar och Volvo/Renault-motor. Filmbolaget köpte sex stycken likadana bilar för inspelningen. Tre användes för körning, de andra tre styckades och kapades för studioinspelning.

De Lorean DMC-12 är biltillverkaren John De Loreans skapelse och blev den enda bilmodellen från De Lorean innan de gick i konkurs 1982. 8543 rostfria bilar hann de tillverka.

1958 Plymouth Fury
Plats 17: 1958 Plymouth Fury

”Whoa, whoa. You better watch what you say about my car. She’s real sensitive.”

I ”Christine” blir nörden Arnie Cunningham förälskad i en Plymouth Fury från 1958. En ganska risig sådan, men Arnie bestämmer sig för att rusta upp den till mint condition och ger bilen all sin kärlek. Vilket många människor gör när de ska restaurera en bil. Dock är nog Arnies fall aningens annorlunda då bilen har en förkärlek för att döda.

Endast 5300 Plymouth Furys byggdes 1958 och bilen har blivit en samlarklenod. Den kunde ha blivit helt bortglömd om det inte vore för just boken av Stephen King och filmatiseringen. Precis som DeLorean så fick Fury-populäriteten ett rejält uppsving och räddade många bilar från skrotdöden.

1969 Chevrolet Camaro SS
Plats 16: 1969 Chevrolet Camaro SS

I filmen ”After the Sunset” (2004) ses Pierce Brosnan körandes en Camaro SS cabriolet från 1969. 1969 var rekordåret för Camaron som tillverkades i hela 243.085 exemplar. Det året fick Camaron en uppdaterad design med ett mer aggressivt utseende genom den nya grillen och de lite mer kantiga formerna på skärmarna. Baktill återfanns bredare bakljus än på de tidigare modellerna.

Som vanligt när det gäller muskel/ponnybilar från USA så är tillvalen helt fantastiskt många. Motorstyrkan i SS:an var från 300 till 375 hästkrafter beroende på valet av motor. V8 ska det vara så klart.

1959 Cadillac Miller Meteor Ambulance
Plats 15: 1959 Cadillac Miller Meteor Ambulance

Ska man skaffa en kombi så är detta bilen för dig. Blir den mycket läckrare? 1984 kom ”Ghost Busters” och innehöll en aningens modifierad ambulansbil. Namnet på denna bil är aningens svårt att sätta. Cadillac leverade ”bilen” från grillen fram till instrumentpanelen till ombyggnadsfirman Miller Meteor som byggde resten. Cadillac hade ingen egen produktion av denna modell.

Som en bonus kan du här glo på ledmotivet till ”Ghostbusters” av Ray Parker Jr.

1977 AMC Pacer
Plats 14: 1977 AMC Pacer

”Ah… The Mirth-Mobile”

Flamesen blir inte mycket bättre än så där på Mirth-Mobilen från ”Waynes World”. Och vilken härlig blå färg! Intrycket blir inte mycket sämre när man får reda på att denna bil även är utrustad med lakritsremmar.

Pacern producerades av American Motors mellan 1975 och 1980. Tanken var att göra en småbil med futuristiskt utseendet. Pacern är väldigt bred för att vara en småbil. Bredden skulle göra så att amerikanarna inte skulle uppleva bilen som liten och trång.

1973 Ford Falcon XB GT Hardtop / Coupe
Plats 13: 1973 Ford Falcon XB GT Hardtop / Coupe

”The last of the V-8 interceptors…”

En australiensisk bil för en australiensisk rulle. En riktigt klassisk rulle dessutom! Max Rockatanskys bil i ”Mad Max” är en Ford Falcon från 1973. En bil avsedd för den australiensiska marknaden och som nu har blivit väldigt poppis att äga. Mmbyggd för att likna Mad Maxs bil så klart!

Vill du bygga dig en 1973 Ford Falcon XB GT Hardtop / Coupe Mad Max Replica så rekommenderas denna sida. Allt för dig som vill bli Mad Max bakom ratten!

1961 Jaguar E-Type Series I
Plats 12: 1961 Jaguar E-Type Series I

Austin Powers: ”Name? Austin Danger Powers. Sex? Yes please!”

Jag har svårt att tro att det var Austins charm som gjorde honom lucky with the ladies. Inte heller kan det ha varit hans kläder eller kropp som fick dem på fall. Det måste ha varit hans Jaguar!

Jag kanske inte hade valt just den lackningen på min E-Type, men fasen vilka former! Det är nästan så att kupéversionen är läckrare. Men en sån här bil, som man bara luftar lite lätt på sommaren ska köras med taket nere.

Konceptet tvåsitsig, bakhjulsdriven, liten och lätt kombinerat med en jättemotor på upp till 5,3 liters V12 gick hem både på racingbanor världen över och på gatorna, då främst hos kändisar och få andra som kunde ha råd med detta vrålåk. Tillverkades med regelbundna uppdateringar mellan åren 1960 och 1975.

1967 SAAB Sonett V4 97
Plats 11: 1967 SAAB Sonett V4 97

Gamla läckra svenska sportbilar är lätträknade. SAAB Sonett är dock given på denna lista. Ovan syns bilen i filmen ”Bamse” från 1968.

1964 Austin Mini Cooper S
Plats 10: 1964 Austin Mini Cooper S

?You’re only supposed to blow the bloody doors off!??

?The Italian Job?? från 1969 fungerade som en lång reklamfilm för Mini Coopern. Här syns bilen fara omkring i Turin, på ??vägar?? där inga andra bilar kan följa efter.

Filmen med Michael Caine är ett måste. Du kan lätt strunta i nyproduktionen från 2003, som även den är en reklamfilm för NYA Mini Cooper. Eller den fungerar ju att glo på. Men börja med originalet!

1932 Ford Deuce Coupe
Plats 9: 1932 Ford Deuce Coupe

George Lucas film ?American Graffiti?? från 1973 fick verkligen fart på Hot Rod-byggandet i USA. Vackrare bygge än denna Deuce Coupe får man verkligen leta efter.

Milners hotrod i filmen är baserad på en Ford Coupe från 1932 och har nummerplåten ??THX 138??. ??THX 1138?? regisserade Lucas 1971.

Bonus:

1970 Chevrolet Chevelle SS
Plats 8: 1970 Chevrolet Chevelle SS

Melba Toast heter Matthew McConaugheys Chevelle SS i filmen ??Dazed and Confused?? från 1993. Färgen på hans bil stämmer inte med bilden ovan, det var stört omöjligt att hitta en bild från filmen. Bilen är fantastisk och filmen är riktigt bra den med.

Chevelle var Chevrolets bidrag till medelstora muskelbilar och första modellen kom 1964. Det sötrsta motorvalet till denna maskin var 450 hästkrafter. Mer än tillräckligt?

1967 Pontiac GTO
Plats 7: 1967 Pontiac GTO

Vin Diesel det lilla äcklet har fått ratta många fina bilar i filmerna han har medverkat i. Nu har jag inget emot Vin som person. Jag kallar honom ”äcklet” av ren avundsjuka. I filmen ”xXx” rattar han en Pontiac GTO. Jag får magknip bara jag tänker på den. Ge mig!

Den är dock ombyggd a la James Bond med raketer osv, men den är vacker att titta på. Tyvärr så kunde inte denna läckra bil rädda katastrofen till film den var med i.

1970 Dodge Challenger R/T
Plats 6: 1970 Dodge Challenger R/T

1971 kom filmen ”Vanishing Point” om killen med världens bästa jobb. Jobbet gick ut på att leverera en sprillans ny Dodge Challenger Road and Track Edition från Colorado till San Francisco. Vart söker man det jobbet?

Filmen kom även i TV-version 1997 med Viggo Mortensen. Känner du igen bilden ovan? Då har du antagligen sett videon till en sådan där populärmusikgrupp som klippte in, på ett snyggt sätt, mycket från denna film i deras video.

Som liten bonus så kan du titta på slutet på Vanishing Point. Hjärtskärande, jag vet…

Aston Martin DB5
Plats 5: Aston Martin DB5

You’re a woman of many parts, Pussy!

Bond har fått ratta många rattar. Men helst av allt så rattar han nog en Aston Martin DB5:a. Den har figurerar i flertalet Bond-filmer och är helt klart den snyggaste bondbilen. Duger den för Bond så duger den för mig.

Filmbolaget var inför ”Goldfinger” tvungen att köpa in DB5:an. Men efter att filmen hade premiär och succén som följde så har de inte behövt betala för en enda Aston Martin. De får dem gratis nu…

Ferrari 250 GT California
Plats 4: Ferrari 250 GT California

Cameron:What’d I do?
Ferris:You killed the car

I denna underbara komedi från 1986 med Bloggywood-favoriten Matthew Broderick, ”Ferris Bueller’s Day Off”, så totaldemoleras en av de enbart 104 stycken byggda Ferrari 250 GT California. Nä, skojar bara. Så grymma är inte ens filmproducenterna. De fick dock många många arga brev ifrån bilälskare som trodde att de demolerade en sådan ovanlig och fantastisk bil på ett sådant grymt sätt.

Att hyra en Ferrari 250 GT California var alldeles för dyrt. Så filmbolaget lät bygga 3 st replikor av några MG-bilar. Det är dessa som vi ser i denna film. Bilen i bakgrunden, till höger om ”Ferrarin” är också en MG.

Bonus:

1968 Ford Mustang 390 GT
Plats 3: 1968 Ford Mustang 390 GT

Två stycken identiska Mustanger användes för inspelningen av ”Bullitt”. Båda var kraftigt modifierade för att klara hastigheterna och hoppen i den nu välkända biljakten genom San Francisco.

Ena Mustangen totalskrotades efter inspelningen och den andra köptes utav en som jobbade på Warner Brothers. Steve McQueen gjorde sitt bästa för att senare köpa den av ägaren. ?garen nekade, så klart, och bilen sitter nu ute i en lada i New Jersey. Den har inte körts på flertalet år.

1968 Dodge Charger 440
Plats 2: 1968 Dodge Charger 440

Habba habba habba. Jag kallsvettas och mår illa när jag ser denna bil. Jag vill ha den så gärna att jag mår fysiskt dåligt och börjar fundera på det bästa sättet att skaffa snabba pengar. Värdetransportrån? Hmm. Nej, jag väntar nog och köper den senare för mina välförtjänta injobbade pengar.

De båda Mustangerna i ”Bullitt” var båda modifierade för att klara hastigheterna och hoppen. Det var inte de båda Dodgarna som de hade. Chargern klarade hoppen utan extra modifiering och var så råstark med sin 440-motor att den enkelt drog ifrån Mustangen. De var tvugna att trimma Mustangerna för att de skulle hänga med den Chargern.

1966 började Dodge tillverka en fastbackversion av sin mellanmodell Coronet. Denna kom att kallas Charger, och var en ganska kantig skapelse där man nödtorftigt hade lyckats dölja dess egentliga ursprung. I och med 1968 års modell fick bilen en stor ansiktslyftning. Designen var fartfylld och efter amerikanska förhållanden mycket spartansk. Att Chargern fanns att köpa med ett stort antal olika motoralternativ bidrog till stora försäljningsframgångar.

Bonus, hela den klassiska biljakten:

1977 Pontiac Trans Am Special Edition
Plats 1: 1977 Pontiac Trans Am Special Edition

Smokey and the Bandit”. Burtan är kung. Förrutom att ha de tajtaste jeansen, den rödaste skjortan och den tuffaste hatten så har han helt klart den coolaste bilen på listan. En Pontiac Trans Am Special Edition. Den där Trans Am:en har jag vuxit upp med. På VHS alltså. Inte på riktigt. Jag har tappat räkningen över hur många gånger jag har sett den filmen. Trans Am:en har jag velat haft sedan jag var 5 år ung.

Burtans Trans Am skulle senare, tack vare succén som filmen stod för, börja tillverkas i en Bandit Edition. Första generationen Trans Am:en började tillverkas 1969. Andra generationen var mellan 1971 till 1981. Den tredje generationen blev lite av en tv-kändis när David Hasselhoff började ratta den i tv-serien ”Knight Rider”.

Kolla in Svenska Trans Am Klubben


Källor för denna lista:
IMDB
IMCDB
Car Stars of Film
Wikipedia

48 reaktion på “De 20 coolaste bilarna i filmvärlden

 1. Oj.. vet inte var jag ska börja kommenterandet. Många av de där bilarna är sjukt coola, men det som slår mig mest när jag läser listan är 2 saker.

  1. Farsan var med och byggde (gjorde formarna och gjöt) karossen till Sonett. Kommer inte ihåg i huvudet hur mycket han sa den vägde, men inte var det många kilon.

  2. Smokey and the bandit var också min favorit-film, och jag älskade Burts Trans Am. När jag sen gick på gymnasiet hade jag en kompis som bodde på en gård, och de hade hyrt ut en del av stallarna (förvaringsdelen då, inte där hästboxar och sånt är) till en kille som ägde en Trans Am. Svart, med fågel på huven och allt. Det var inte med glädje man gick ut därifrån, man vill ehelst bara stå och dregla.

 2. Kanonlista, jag hade nog flyttat runt lite bland platserna (Smokey and the Bandit är för mig meningslös) men alla de viktiga bilarna har kommit med.

 3. Fredrik: Coolt angående Sonetten! Inte många som kan skryta med det!

  isecore: Men nu var det ju bilen och inte filmen som tog topplaceringen. ;-)

 4. Vad hände med Bond’s Esprit från ”?lskade spion” då? Den vita ubåtsbilen… det är en riktig klassiker det. ? Flåklypa-bilen, såklart.

 5. Swoop: You said it. Det är ju en ubåt, ingen bil. ;-)

  Jag har missat en del bilar, Espriten lämnde jag ut pga platsbrist helt enkelt. Listan började som en Topp-10-lista men det var omöjligt att lämna ute flertalet av dessa bilar. Nästa gång blir det väl en Topp-30-lista. Och då kommer garanterat Flåklypabilen med! Den borde jag ju haft med från början…

 6. Vart tog Eleanor från Gone in 60 seconds vägen? Underbar bil ju! =)
  Annars tycker jag listan var bra. Saknade även jag lite Lotusen från Bond.

 7. Patrik: Eleanor innehar ju plats nr 3. I stort sett. Eller rättare sagt, lillasyster innehar plats nr 3. ;-)

  Fortsätt gärna kommentera vilka bilar som saknas osv!

 8. Ett par bilar att ta med skulle kunna vara den vita Testarossan från Miami Vice. Det är en klassiker för oss uppväxta 80-talet. Född 78. Fast min favvo från serien var nog den svarta ferrarin som jag inte kan namnet på. Dayton eller liknande? Ville ha dom bilarna som slyngel. Nu är jag kåtare på amerikanska muskelbilar.

  Lamborghini countach måste du ta med. Min första bil plansch. Vet att den hade en liten roll med två porriga brudar i någon av bandit filmerna. Sen har du ju nya Lamborghini Murcilago roadster från senaste Batman. Fet bil. Platsar defentivt i topp 30.

  Finns säkert tusen bilar till. Men good luck och hoppas du gillade mina tips.

  Håller med i övrigt om Burt och pontiacen.

 9. Kalle: Den svarta ferrarin var ingen ferrari. Det var en kraftigt modifierad Corvette. Detta gjorde Ferrari upprörda när den började bli populär, och därmed erbjöd de att serien skulle få använda deras då splitternya flaggskepp Testarossa.

  Jag har också tänkt på saknade bilar, men som jag tolkar det så handlar listan om FILM-bilar, och därmed utesluts en del legendariska TV-seriebilar som t.ex. General Lee från Dukes of Hazzard.

 10. Isecore,
  Nu tänjer du lite på sanningen (men bara lite). Ferrari-modellen Kalle far efter var 365 GTB/4, även kallad ”Daytona”. Fast 365:an i MV var som du skriver en replika byggd på en Corvette. Dock existerade ju modellen i verkligheten (och 365 GTB/4 var ack så mycket coolare än tönt-Testarossan) Mer info på : http://www.ferrariclub.com/faq/miamivice.html

 11. Ahh…mitt nick är inte en tillfällighet, alltså gillar jag den här listan…Jag har ett speciellt förhållande till mustanger,därför kör jag en nyare camaro(?), av någon anledning och min drömbil är Shelby GT350 från 1965 med originaltillbehöret paxton kompressor. Alltså vill jag nästan se Bullitt bilen först, tätt följd av den jagande Chargern, bilden då GT390:n kommer upp i Chargerns backspegel är en av de coolaste scenerna i alla bilfilmer….Provkörde en 68:a fastback med en 390 motor för ca 7 år sedan…skulle få köpa den för 60kkr…den affär jag ångrar mest att jag inte genomförde…

 12. Kalle: Listan är precis som isecore säger på filmbilar. Annars så finns det några götta bilar till att välja mellan. Dino, Testarossa, P1800, Magnums Ferrari, A-Team-vanen, Night Rider-Trans Am:en osv. :) Countachen var med i mina tankar, då skulle väl filmen vara Cannonball Run. En vit Countach om jag inte har helt fel…

  isecore: ?r Batmobilen gatregistrerad? ;-) Jag tyckte nog faktiskt att Batmobilen från 60-talsserien var/är coolare. :)

  Henrik: Chitty Var med på listan ett litet tag. Men efter att ha utökat den från 10 till 20 så kunde jag inte utöka den till 30. Skulle ta för lång tid att göra den listan. Så jag får skylla på samma anledningen till varför inte Bond-bilen kom med. Chitty kan ju flyga, alltså är det ingen bil. Bond-bilen är ju kombinerad ubåt.

  Det kanske kommer en till lista med filmvärldens 10 coolaste kombo-bilar. :)

  Dan: Det är bara att köpa nästa gång… :) Jag var 11 minuter från att äga en Charger. En fin grön med svart vinyltak. R/T med matching numbers. Men jag kom 11 minuter försent, den hann säljas…

 13. Mycket gammalt jänkeskrot! :)
  -Några som borde övervägts:
  Var är Bonds DB4:a?
  TVRen som John Travolta rattar i Swordfish?
  Maseratin i början av the Italian job?
  E-type Likbilen från Harold & Maude ?
  Porsche 356. Rattas förvisso av Michael J Fox i ”Doc Hollywood” men Jimmy Dean dog i en!
  Limon från ”Mitt i plåten 2″?
  Peugot 405 Taxi….
  Citroen DS, bovbilen av rang i alla gamla franska filmer.
  Tucker?
  Duisenberg V16
  Och självklart: Herbie!

 14. Erik: Luugnt! Harold & Maudebilen var faktiskt med på listan ett tag. Men jag valde den vanliga E-typen istället. Det var många bra tips från dig!

 15. Var är Slys Ford Mercury ur ”Cobra”?

  Och Råååger Måååååres Ferrari Dino från snobbar som jobbar? Och General Lee? (ok, det var också en Dodge Charger R/T)
  James Dean dog inte i en 356 utan i en Porsche Spyder men de mest berömda bilder på JD var i en 356, kanske därför…
  Och Magnums 308 GTS saknas.

  Och var är Al Bundys Dodge?

 16. Marcus: Slys Mercury var under fundering. Jag har dock inte sett filmen, ve och fasa… Så jag struntade i den… :)

  Både Dinon, Magnums Ferrari och General Lee är tv-seriebilar (?ven om General Lee nu förekommer i en film)… :)

 17. Grym lista och ambitiöst med sköna filmklipp!
  Man kan orda om vilka bilar som skall vara med i all evighet lika väl som finsmakare diskuterar huruvida en riktig dry martini ska vara, men om man ska vara ärlig så är ju alla bilar coola och sen är det ju en personlig smaksak efter person. dvs martini är gott och man blir lite slirig efter ett gäng, muskelbilar är grymma och man vill alltid ha mer!

  Många tack för en grymt bra top 20!
  // Gustaf

 18. Spydern var en variant av 356… :) Har en bekant som har en av varje. ”Jag ärvde dem av farfar som samlade, eftersom jag var den ende i släkten som gillade bilar!” Huga!

 19. Marcus: Förresten… Jag glömde tacka för kommentaren! Tack tack!

  Gustaf: Du är har så rätt. Detta är ju MIN lista. Både bilar och placeringar hade sett annorlunda ut om någon annan gjort det. Egentligen tycker jag bättre om Chargern än Trans Am:en, men tog Transan med tanke på hur många gånger jag har sett filmen som liten parvel. Och tack för komplimangen, du är för snäll…

 20. Ok. Sorry tänkte inte på att det bara var ”filmbilar” i listan. Men jag respekterar det. Lamborghini Murcilagon i Batman Begins är med i en liten snutt när Bruce wayne kör fram till ett party på något hotell. Men den är med så lite så jag vet inte om den förtjänar en ”roll” utmärkelse. Det är mer än ”Cameo”. Men alla Batmanbilar kanske borde få vara med. Men dem har ju aldrig kunnat köpas så då kanske dom inte platsar. Men jag har aldrig sett Hund bilen/dum å dummare, hos någon bilhandlare så…?

 21. Det är ju omöjligta att göra en Topp 20… skulle behöva va en topp 200 om man ska lista alla fräna filmbilar! :D

 22. Tycker att Chargern är hetast av alla, en mer perfekt ”skurkbil” får man leta efter.
  Tänk att få pressa den lite vid ett rödljus.

 23. Pingback: rask.8-16.se » Filmvärldens 20 coolaste bilar

 24. Pingback: Bilder från Grindhouse / Death Proof på Bloggywood - En blogg om film.

 25. wow, vilket jobb! vilken lista! vilken blogg! tackar.

  tackar kanske särskilt för detaljerna kring Ferris Bueller bilen, hahaha… ”många arga brev” — tror jag det… så snygg har en MG aldrig varit, förr eller senare.

 26. Pingback: De 10 bästa High School-filmerna på Bloggywood - En blogg om film.

 27. en tröst om wanishing point är att bilen
  som användes i crashen var en 67 camaro
  om man kollar på vraket efter crashen ser man en dörr med ventilationsruta, något som en challenger saknar

 28. bra lista kommer se fram emot när du gör fler listor om det bilr fler vill säga men om du gör fler så får du inte glömma den troga plymouth valianten som var en ganska stor grej i bil världen när den publiserades men den blev inte så popis efter ett tag men hade du väljer själv o du vill ha den där eller inte för det e ju trots allt din lista o ditt val. men det hadde varit kul o se en sån på en topplista efter som jag kommer bli ägaren av en underbar 65 vid 18år ålder.

 29. Du skulle ha tagit Sam Raimis Oldsmobile. Den har varit med i filmer från ”Evil Dead” till ”Spiderman”. En riktig veteran bil.

  Och Kitt från ”Knight Rider” skulle ha varit med.

 30. Mycket bra lista, om listan varit min så hade garanterat Starky and hutch 1975 Ford Gran Torino varit med.

 31. Pingback: Nya KITT är en Mustang - Bloggywood - En blogg om film.

 32. Amc pacer x:n är min favorit! ^^ håller på och letar efter någon bra just nu :) ?r helt enkelt kär i den bilen! :D Ford mustang är också nåt jag kan tänka mig ^^ även en gammal hundkoja är nice :)

 33. Pingback: Bloggywood fyller 3 år! på Bloggywood

 34. Pingback: Filmvärldens coolaste bilar - ?tta streck sexton punkt se

 35. Joe Dirts ’67 Plymouth Hemi GTX convertible då? eller hans dodge daytona -69? Dom två saknade jag, även om jag läser det såhär tre år senare :P

 36. håller med att pontiacken från nu blåser vi snuten är bäst .drömde när man va liten att få äga en äkta bandit .så nu efter många är äger man en ;)) sjukt nöjd

 37. Helgonets P1800 borde vara med också.
  Har nu ihop med några kompisar samlat på mig oss några kul bilar såsom Charger, Camaro, Firebird, Corvette, P1800 mm.
  Kul sida men lite dålig fart här ett tag.
  Mvh Tz.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>