Vill du bli statist i Göta Kanal 2?

G?¶ta Kanal 2

Har du alltid drömt om att vara med i en riktigt popcornrulle, en boxofficevältare bortom all fantasi och Sveriges nästa bidrag till Oscarsgalan? Då ska du anmäla dig som statist till ”Göta Kanal 2 – Kanalkampen”.

Inspelningen börjar den 10:e maj, förrutom första scenerna som spelades in under båtmässan i sthlm. Har du tur så kan du kanske skymtas i bild samtidigt som Sveriges Jim Carrey (typ. Eller nått), Janne ”Loffe” Karlsson genom att anmäla dig som statist.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om denna film. Jag känner mig ganska likgiltig än så länge. Dock var ju första filmen något av en favorit när man var mindre. Förrutom på bild här så kanske ni snart kommer att få se mig på vita duken. För jag har anmält mig!

Anmäl dig du med!

Andra bloggar om: , , ,

6 reaktion på “Vill du bli statist i Göta Kanal 2?

 1. Jag vet inte heller riktigt vad jag ska känna. ? ena sidan är Göta Kanal ett perfekt exempel på allting som var fel med svensk filmindustri på den tiden, å andra sidan var det onekligen en favorit när jag var liten och nostalgikraften är stark inuti mig. Samtidigt är det kul med en uppföljare, vi är ju inte så bortskämda med sådana här i Sverige. På gott och ont.

 2. Ungefär så som mina tankar gick angående en uppföljare. Men utvidga gärna dina tankar om vad som var fel på svensk filmindustri på den tiden… :)

 3. my head asplode!

  Det här var knepigt. Jag tror dock jag avstår från att vara med i uppföljaren till en enormt sunkig men kultig svensk film från det glada 80-talet.

  Include me out.

 4. Vad som var fel med svensk 80-talsfilm? Du menar årtiondet som innebar pilsnerfilmens återkomst? Alltså, det gjordes fantastisk film då också (Mannen från Mallorca, t ex, och Fanny & Alexander är bland det bästa som överhuvudtaget producerats här) och det finns undantag till regeln även när det gäller komedier, men rent generellt sett är det alltså just svenska 80-talskomedier som måste vara något av det mest pinsamma som någonsin kommit ur vår filmindustri. Svensk film har fortfarande ett väldigt dåligt rykte hos, och runt, min generation, och jag är övertygad om att större delen av ansvaret för det ligger hos den andra generationen pilsnerfilm.

  Den andra delen av ansvaret ligger för övrigt hos Ingmar Bergman. Eller inte hos honom, jag älskar Bergman, men mer exakt hos dom styrande i svensk filmindustri som har varit alltför kåta på Bergmans verk och inte kunnat se framåt, utveckla sig. Det, och några få filmmakare som försökt låta sig inspireras av Ingmar men såväl saknat tillräckligt med talang som missförstått hans filmer totalt.

  Det där sista stycket har även en viss betydelse i vad som var fel med filmindustrin på den tiden, men det sträcker sig längre än så. Vad jag refererade till i mitt inlägg var främst komedierna. Hemska, hemska, komedierna.

 5. Vadå gå in och anmäl sig??? Vart ska man göra det? på filmklippen eller.. Har de tagit bort den länken på tro?

  Don´t get it..

 6. Hehe, skrev just i bloggen om filmen. Då jag bor bara några meter från kanalen vore det ju skitkul att vara statist, men det ser inte ut att bli nåt sånt- de har inte hört av sig…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>