Minirecension: Good Night, and Good Luck

George Clooneys andra film i registolen, ”Good Night, and Good Luck”, handlar om tv-personligheten Murrow och hans kamp mot Senator McCarthy och hans kommunistjakt på 50-talet i USA. En alldeles utmärkt film som jag kände mig inspirerad av. Murrows budskap var, redan på 50-talet, att samhälls- och debattprogam behöver inte vara tråkiga. De kan göras på ett bra och engagerande sätt. TV-mediet är inte enbart till för hjärnslöande underhållning, utan de som gör tv har en möjlighet (och skyldighet) att utnyttja mediet till max.

Fantastiskt skådespel av oscarsnominerade David Strathairn som gör huvudrollen och överlag bra insatser laget runt från bland annat George Clooney, Robert Downey Jr, Ray Wise och Jeff Daniels.

Betyg:4 av 5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>