JJ Abrams i jyyymden

Star Trek

Det är officiellt. Paramount har meddelat att JJ Abrams kommer att ta hand om nästa Star Trek-film, den efte i ordningen. Tydligen så är de förstjusta i honom efter MI:III, och den har ännu inte haft premiär.

Men det blir inte de vanliga skådisarna som repriserar sin roller. Filmen ska förläggas långt tidigare än de senaste filmerna och handla om James T Kirk och Spock som nyutexaminerade kadetter från jyymdskolan.

Abrams tar med sig sina manusförfattare från Alias och MI:III och sina medproducenter från Lost. Filmen beräknas vara ute i briograferna 2008.

Via Empire

12 reaktion på “JJ Abrams i jyyymden

 1. Danne: Ja du. jag har tidigare tyckt om en del Star Trek filmer och serier och detta är nog det bästa som kan hända.

  Den tidigare, och av fansen ej omtyckta, producenten Rick Berman är nu inte med någonstans på detta projekt. Vilket är bra, det behövs lite friska fläktar kring Star Trek. Det är ju faktiskt film nr 11 vi pratar om. Då måste man ju förnya sig rejält.

 2. Klockrent! Nu väntar jag bara på en ny tv-serie i kölvattnet (i den mån sådant finns i rymden…) efter denna film, med de klassiska karaktärerna från Star Trek TOS, retrodesign och fräscha specialeffekter :-)

 3. Jonas: En ny serie: ja tack! Jag har dock inte sett Enterprise, den senaste serien. Vet inte om den var något att hänga i granen.

  Just det där med retrodesign tänkte jag på när jag letade upp ovan bild. Vore coolt om JJ gick i den stilen än något ”coolt och futuristiskt”…

 4. Jag är inget fan av Abrams (det bästa som kunde hända Alias var att han koncentrerade sig på annat), och Star Trek behöver röra sig framåt, inte bakåt. Det är synd, att varje gång dom som styr den här franchisen får för sig att släppa in lite nytt blod, så är fel blod. ?h, så gärna jag hade velat älska Nemesis…

  Det var länge sen Star Treks potential var ens i närheten av att utnyttas.

 5. Oh, det där med ”varje gång” och ”nytt blod” stämmer inte helt, att sätta Manny Coto som showrunner på Enterprise var ju en lysande idé. Inte för att det lyckades rädda serien i slutändan. Det var väl lite för sent, kan tänka.

 6. Serien Enterprise var väl sådär… Kul idé att gå tillbaks till tiden före TOS, men utförandet var inget vidare. Själv ser jag ingen motsättning mellan en renodlad retrofilm – och gärna ny tv-serie – och nya filmer som blickar ännu mer framåt. Bägge inriktningarna har sina fans, och allt som oftast samma fans.

 7. Det finns bra Star Trek-filmer, absolut – men JJ Abrams! Och dessutom en prequel – med Kirk och Spock? Nej, nej, nej…

  Senaste bra Star Trek-filmen var The Voyage Home. Före det Khan och The Motion Picture. Annars? Nej, Star Trek är inte lika lockande som när man var liten grabb.

 8. Jonas: Visst kan man ha båda, men efter många års misshandel skulle jag ändå föredra att Paramount koncentrerade på en sak, och att göra det bra, nämligen just blicka framåt. Inte bakåt åt svunna tider när Star Trek var populärt och anta att det som fungerade då fungerar nu också – utan vågar satsa på ett nyskapande Trek. Då, när Star Trek fungerar igen, kan vi kolla på det där andra.

  Danne K: Jag tycker att ST är precis lika lockande för mig nu vid 28 års ålder, om inte mer, just på grund av (de tyvärr numera helt bortglömda) möjligheterna hos franchisen av att göra någonting viktigt.

  Och jag vet att jag är i minoritet, men jag tycker faktiskt Insurrection är det sista bra ST-filmen. Khan och First Contact är bättre, men Insurrection är kraftigt underskattad. IMO, o s v.

 9. Jag måste säga att jag också tror att JJ Abrams version av Star Trek kommer skära sig mot de tidigare. Samtidigt tror jag att franchisen och konceptet Star Trek verkligen skulle kunna utforskas till fullo av Abrams, på ett sätt som inte gjorts i de tidigare något tondöva versionerna (ursäkta, men det är ur mitt icke-fan perspektiv.)

  Abrams inställning sammanfattas ganska bra av honom själv i intervju med Eumanuel Levy:
  ”My favorite kind of spy movie is one where the commitment to the world, as extreme as it is, and as hyper-real as it is, is still emotionally true. You have these characters going through some of the most heartbreaking, most terrifying, most thrilling, most fun moments, and you believe all of them within the context of the genre.”
  http://www.emanuellevy.com/article.php?articleID=2245

  Läs om vad han sa ovan, och byt ut ”spy movie” mot ”sci fi movie”. Då får du hans vision, varför han skulle passa väldigt bra för genren. Det där citatet är så jäkla bra, och skulle förresten också lika gärna kunna passa in på Bryan Singer (han är dock något mer visuell stilist), och ganska hyfsat på Sam Raimi (bortglömd regissör av Spiderman 1 & 2).

  Jag gillar verkligen Star Treks approach till utforskandet av vårt universum/rymden, jag gillar ”star trek-universumet” med dess karaktärer, tempot, det tänkande och lite nördiga i serien. Och jag gillar hur de tar tar allt detta från tv-serierna och sätter det i ett storslaget och dramatiskt sammanhang i filmerna. Och jag tror fan att JJ Abrams skulle kunna vara killen att göra det bättre än någon annan.

 10. Ulf: Citatet om Abrams inställning låter jämrans fint och allt sånt, men problemet i mina ögon är att han misslyckades kapitalt med allt det där i såväl Lost som Alias, för att ta två mer aktuella exempel. Manuset till Armageddon känns väl inte heller som något jag skulle vilja hålla till hans fördel i det här fallet. Goda intentioner kommer man inte långt med, om man saknar talangen att backa upp dom med.

  Jag är inte för stolt för att revidera min inställning till mannen om M:I-3 skulle visa sig vara en höjdare, men tills dess håller jag mig oerhört skeptiskt.

 11. Ulf: Däremot, och det måste tilläggas, håller jag fullt och fast med om att franchisen och konceptet Star Trek behöver utforskas på ett sätt som inte gjorts tidigare, det säger jag i allra högsta grad som ett fan, jag tror bara inte Abrams är rätt man för jobbet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>