Mera om Star Trek och Kapten Kirk

Kirk spänner ögonen innan han hugger till

Det blev en hel del buzz runt om på nätet kring nyheten att JJ Abrams ska regissera en kommande Star Trek-film. Abrams vill nu korrigera vissa saker.

People learned that I was producing a Star Trek film, that I had an option to direct it, they hear rumours of what the thing was going to be and ran with a story that is not entirely accurate.

Abrams forsätter med att säga att de har format en pakt och ska inte förtälja något om handling. Inte helt överraskande. Vi får helt enkelt spekulera vidare. Empire skriver att Abrams är förtjust i orginal Star Trek, tidseran med Kirk och Spock och resten av gänget och kanske blir det inte helt överraskande om filmen handlar om detta?

Problemet med att göra något med dessa figurer, som det spekulerades om förrut, är ju att spänningen inte innfinner sig. Eftersom man vet att Kirk medverkar i antalet filmer placerade efter detta i tidslinjen så lär man inte bry sig lika mycket. Ger sig Kirk ut på ett ”liv-och-död-uppdrag” så vet man ju att han kommer att överleva.

Att istället göra en film från samma tidsera men med ett nytt fartyg och besättning är kanske en grej. Så klart ska det fokuseras på människorna i besättningen och skapas en koppling till dem så att man bryr sig om vad som händer med dem. Släng in Kirk och Spock genom en sammanvävning av historien med någon av de tidigare filmerna eller serien om de nu måste vara med. Jag vart nog lite exalterad tidigare av att få se en ny film med Kirk och hans meningsbetoningar. ”I need to…find… another… way!”. Det är väl kanske inte den bästa idéen och verkligen inte nyskapande.

Gör något bara. Men gör det bra. Jag vill se mera Star Trek på duken.

3 reaktion på “Mera om Star Trek och Kapten Kirk

  1. Tycker man ska sätta sig ner och titta på vad som är bra med dom ”äldre” serierna och försöka få fram den där Star Trek känslan igen, tror att en av anlednigarna bakom att ENT till slut las ner var att just den känslan aldrig infann sig och därmed inte blev den succe som ST har blivit tidigare.

    Idén att sätta en ny besättning på ett nytt skepp i tex Kirks tid tror jag skulle funka om man bara följer det jag har skrivit ovan.

  2. Värdsliga problem och dilemman behövs helt enkelt. Det är det Star Trek har handlat om. Se bara på Spock. Halv-Vulcan och en hård pappa. Man kan tänka sig att han hade en något hård uppväxt. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>