Gå på fransk filmfestival i helgen

Tiden som finns kvar

Vi är mitt uppe i vårens festivalsäsong. I New York pågår just nu Tribeca, om mindre än två veckor är det dags för Cannes, och här i Stockholm inleds imorgon fredag den franska filmfestivalen på biografen Sture. Festivalen visar huvudsakligen fransk film som annars inte visats i Sverige, och håller ett lugnt tempo under fem veckor. Mindre schemaläggande och spring än vid Stockholms filmfestival alltså.

?ppningsfilmen är Tiden som finns kvar, den senaste från François Ozon (Kärlek tur och retur, Swimming Pool). Visningen blir också Sverigepremiär för filmen, som sedan visas kl 21 under hela festivalen. De andra festivalfilmerna visas kl 18.30, och det endast för 65 kr. Delar av programmet kommer även att turnera runt i landet, och nå Göteborg, Malmö och Lund.

Festivalen innehåller också en sidokategori, Fokus Arte, med bl a invigning av skådespelerskan Carole Bouquet (wiki-länk), och smygpremiären av Atom Egoyans Sanna lögner (Where The Truth Lies, tävlade i Cannes 2005 ).

För mer om festivalprogrammet och dess filmer, se officiella sajten Franskfilm.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>