Mini-recension: Mission Impossible III

Mission Impossible 3, smal bild

Det är lika bra jag säger det på en gång. Mission Impossible III är en stor framgång.

I filmen sätts agent Ethan Hunts privatliv på spel efter att han korsat vägar med vapenhandlaren Owen Davian (Philip Seymour Hoffman). Och just det allvarliga hotet från den hyperintelligente Davian och dennes organisation är vad som får filmen att ta fart och ta fart rejält. I de hisnande actionscenerna kan historien behålla sin trovärdighet, och tack vare de små sidohistorierna om Hunt och samspelet inom hans team bryr vi i publiken oss om vad som händer med rollfigurerna.

Ett extra plus vill jag ge för rollbesättningen och regin av Michelle Monaghan, som med sin mjuka och tillbakahållna utstrålning perfekt fyller rollen som en trovärdig kärlek för agent Hunt. Det hade vi inte sett hos en mindre nyanserad regissör än JJ Abrams. På minussidan vill jag lägga fotot, som är lite för mediokert för den här historien.

Med sin entusiasm inför gediget historieberättande för en mainstreampublik har JJ Abrams en mycket lovande karriär framför sig. Och Tom Cruise kanske är en filmstjärna imorgon också. För det här var en riktigt kul åktur!

Betyg4 Stjärnor

4 reaktion på “Mini-recension: Mission Impossible III

  1. Fotot förstörde hela filmen! Jag kanske är gammaldags, men om jag inte kan se vad som händer så blir jag inte särskillt imponerad… Storslagna actionscener blir ingenting. JJ Abrams bara förstör när han inte filmar ordentligt! ?h, vad irriterad jag blir på det!

  2. DanielK: För mig förstörde inte fotot fullt så mycket. Men det var mediokert, minst sagt. Tråkigt. Och utöver scenen där missiler avlossas mot konvojen så blir det aldrig livligt och hetsigt a la Bourne-serien. Till nästa film skulle Abrams nog behöva ett närmare samarbete med en erfaren filmfotograf/cinematograf..

  3. Pingback: Bloggywood - En blogg om film. » Arkivet » Mission Impossible III öppnar svagt, i USA

  4. Nu har jag sett den också. Igår i salong 1 på Astoria Biopalatset, jag och 12 andra. Alla andra var väl ute i det fina vädret, jag klarar inte av alla pollen. Så en luftkonditionerad biosalong passade mig alldeles utmärkt.

    Fotot tyckte jag inte försörde alls! Snarare tvärt om så tyckte jag det var riktigt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>