Recension: Hustle & Flow

Hustle and Flow

Shelby: If you had to say something different other than
”beat that bitch,” what would it be?

DJay: I don’t know. Shit. Stuff like, um… stomp that ho?

DJay är en hårt arbetande hallick som går på autopilot. Han tar hand om sina kvinnor, langar lite knark men är för det mesta helt pank. Det verkar som om han har glömt bort hur han höll på med musik i sina yngre dagar. När han ser en gammal skolkamrat på något som liknar MTV Cribs så vaknar han upp. När han blir erbjuden en liten Casio-keyboard som betalning för lite knark nappar han och börjar skriva musik. Tillsammans med några bekanta börjar han fila på sin demo, men hopp om att bli rik och berömd.

Hustle & Flow är skriven och regisserad av Craig Brewer, hans stora genombrott. Och vilket genombrott! Terence Howard, huvudrollsinnehavaren DJay, blev oscarsnominerad och filmen vann en Oscar för bästa låt, ”It’s hard out there for a pimp”. ?ven om låten inte var så där fantastisk så är Terence Howard det.

Historien är långt ifrån banbrytande, filmen har ett upplägg som man har sett ett antal ggr tidigare. Men Craig Brewer har lyckats med ett manus med bra dialog och har fyllt filmen med snyggt foto och en hård miljö. Detta gör att filmen sätter sig till skillnad från många andra gangsta-filmer.

Trots att DJay är ibland ett stort svin och trots sitt ”yrke” så känner man faktiskt sympati för honom. Han anser att han bara gör vad han måste för att överleva men mest av allt längtar han bort. Men visst, hade han varit helt reko så borde han lika gärna kunde ta ett jobb som busschaufför….

För att vara en sådan film, med de ämnen som den berör, så är den nästan helt befriad från våld. Vilket är skönt att se. Man kan göra en sådan här film utan att ha en huvudrollsinnehavare måste bli skjuten 12 ggr.

Hustle & Flow har en skön gung och ett snyggt utseende. Jag gillade filmen och rekommenderar den!

Betyg: 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>