Korta nyheter: Budgetproblem m m

Science-fiction-komedin Used Guys med Ben Stiller och Jim Carrey har lagts på is av Fox bara någon månad innan de skulle börja filma. Inofficiellt sägs det bero på att man inte fått ner budgeten under 90 miljoner dollar pga alla specialeffekter (via JoBlo/Variety).

Och Wall Street Journal skriver att vad som verkligen driver upp kostnaderna för filmer är specialeffekterna. En lättsmält uppföljare till Pirates of The Carribbean kan därför kosta 225 miljoner dollar. Man undrar lite varför inte satsa mer på att likt den första filmen skriva ett bra manus utan sånt som ett datoranimerat bläckfisk-skägg? Läs mer via AOL Money.

Mellan Ron Howards produktionsbolag Imagine Entertainment och Sony har pågått en mindre strid över den relativt återhållsamma lanseringen av Da Vinci-koden. Strategin att hålla mystiken intakt och inte förhandsvisa filmen ska ha drivits av über-producenten Brian Grazer på Imagine. Allt enligt New York Times.

Jamie Foxx om Miami Vice: ”Just don’t go expecting any damn flamingos.” ( Daily News)

En reaktion på “Korta nyheter: Budgetproblem m m

  1. Pingback: Bloggywood - En blogg om film. » Arkivet » Cannes: Dag 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>