?nglar och Demoner på väg till duken?

?nglar och Demoner

Röken har knappt lagt sig kring Da Vinci Koden (vad för rök vet jag inte, det lät som en bra inledning) och nu säger Sony att de är väldigt intresserade av en uppföljare till Da Vinci koden i form av en filmatisering av ?nglar och Demoner. Tro det ja när filmen på några dagar har spelat in 1,6 miljarder svenska kronor än så länge…

?nglar och Demoner är den tredje boken som Dan Brown skrev efter att ha slutat sitt jobb som engelskalärare och den första om Langdon. Den tredje boken med Robert Langdon kommer att komma 2007. Kan vi gissa att Sony är intresserade av en trilogi?

Själv läste jag ?nglar och Demoner efter att jag hade läst Da Vinci Koden och slogs över hur otroligt lik den är Da Vinci Koden, eller rättare sagt: hur otroligt lik Da Vinci Koden är ?nglar och Demoner. Inte nog med att den är uppbyggd på samma sätt, vilket alla Browns böcker är, så är ?nglar och Demoner ännu mer ”over the top”, aningens överdriven och innehåller en vacker smart och kvinna vars far blir mördad precis i början (nä!?).

Ta Dan Browns böcker för vad de är, underhållning. Jag gillar att läsa Brown, Clive Cussler och annan fiktion. Det är underhållande helt enkelt! Det betyder inte att jag inte uppskattar Umberto Eco och Moberg.

Så vad säger vi om att Tom Hanks skulle komma tillbaka till en andra film som Robert Langdon? Personligen tycker jag att de i sådantfall ska skriva om manuset ganska rejält. Det är alldeles för ”likt” Da Vinci Koden, dessutom utspelar den sig innan Da Vinci, men det är kanske inte lika viktigt.

Här kan vi dock gissa oss till att det bli mer action då de ränner runt Rom med väldans brådis i hela boken. Och om ett antal människor fnittrade lite i biosalongen under Da Vinci Koden kring vissa repliker om Jesus ättling, ja då blir den en del skrockande under ?nglar och Demoner.

Via ComingSoon.net

5 reaktion på “?nglar och Demoner på väg till duken?

 1. Problemet som jag tror det är att de baserar detta på att första filmen blev en ekonomisk succé. Varför blev den en ekonomisk succé? Därför att tusentals Dan Brown-zombier betalade för att se filmen, och sen prompt blev äcklade av att den sög. Därmed tror jag inte att en uppföljare kommer att bli ens i närheten lika ekonomiskt gångbar eftersom alla zombier redan antar att ”jamen den suger säkert också, vi skiter i att se den”.

  Intressant också att filmbranschen står och vrider på mössan och ser gråtfärdiga ut alltmedan de hittar på ”statistik” som visar att de inte tjänar några pengar alls, de stackars Armani-kostymförsedda herrarna… Uschiamig, vad synd om dem…

 2. Enligt min bror som är fysiker och har jobbat på CERN är det den löjligaste bok han har läst.

 3. Håller med övriga kommentarer vad gäller den kommande filmen (för det lär det ju bli en, med eller utan Tom Hanks – Mammons Mecka är ju inblandat… – Hollywood behöver säkert några nya Armani-kostymer, var det visst nån som sa…).

  Tänkte nämna något om den kommande boken. Jag har läst de två (fyra) tidigare med viss behållning; dels är jag en sucker för konspirationsteorier (nämnda Ecos ”Foucaults pendel” måste ni läsa i sommar!), dels är de god och lättsmält underhållning (de två andra var betydligt sämre, kanske för att de saknade religiös konspiration…). Den nya kommande har arbetsmamnet ”The Solomon key” och ska sannolikt handla om bl a frimurare och deras roll i USAs historia (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Solomon_Key). Jag tycker det låter ganska spännande, även om storyn redan har filmats i ”National Treassure” med Nicolas Cage. Visst siktar SONY på en trilogi…

  /JelC

  PS. Nån som har ett tips på Dan Browns fjärde konspiration att skriva bok på? Nu har han avverkat Illuminati, Tempelriddare och (sannolikt) Frimurarna: Who’s next?

  DS.

 4. Illuminati, Tempelriddare och (sannolikt) Frimurarna

  ?r inte alla samma sak fast från olika tidsepoker