Da Vinci öppnar starkt, likaså Over the Hedge

Over the Hedge

Trots svidande kritik från många öppnade Da Vinci Koden med rekordsiffror. Nu kan ju amerikanare hitta rekord överallt eftersom de är galna i att hitta dem. Da Vinci håvade i alla fall in 77 miljoner dollar denna helg och det är den bästa öppningen än så länge 2006. Det att jämföra med Mission Impossible 3, som gick upp på ca 300 fler dukar, som tog 47.7 miljoner dollar. Detta då i USA. Hur gick det i resten av världen? Jo det är där vi hittar rekordet. Intäkterna globalt hamnade på 147 miljoner dollar vilket klådde det tidgare rekordet av The Passion of the Christ med 1,5 miljon.

En annan stor film som hade premiär i helgen är den animerade Over the Hedge, och med tanke på att Da Vinci Koden spelade in så mycket så är siffrorna på 37 miljoner dollar väldigt bra. Den amerikanska publiken måste ha gått direkt från Da Vinci Koden till Over the Hedge för det märktes på restrerande av filmerna.

Amerikanska biotoppen vecka 20
1. The Da Vinci Code, 77 miljoner
2. Over the Hedge, 37.2 miljoner
3. Mission: Impossible III, 11 miljoner
4. Poseidon, 9.2 miljoner
5. RV, 5.1 miljoner
6. See No Evil, 4.4 miljoner
7. Just My Luck, 3.4 miljoner
8. An American Haunting, 1.7 miljoner
9. United 93, 1.4 miljoner
10. Akeelah and the Bee, 1 miljoner

En reaktion på “Da Vinci öppnar starkt, likaså Over the Hedge

  1. Hej !
    Jag tycker att over the hedge värkar ganska bra !
    Det är kul att Avril Lavigne har rösten till Hetcher lr vad hon nu heter =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>