X-Men öppnar stort i USA

x-men 3

X-Men 3: The Last Stand fick en av de största öppningshelgerna i amerikansk biohistoria. Med 107 miljoner dollar i intäkter tog den inte bara hem biotoppen före Da Vinci-koden, den slog också rekordet för memorial day-helgen (tidigare Lost World: Jurassic Park 2) samt hade fjärde största öppningshelgen någonsin. Några siffror för Sverige och världen i övrigt har ännu inte gjorts tillgängliga.

Endast Spiderman (115 miljoner), Star Wars Episode III: Revenge of The Sith (108,4) och Shrek 2 (108) har nått högre intäkter en öppningshelg i USA. Det är minsann inga små filmer, i amerikansk framgång mätt. Jämförelsevis kan man nämna att Mission Impossible III, som ändå gått hyfsat bra men ändå efter sin fjärde vecka endast nått 113 miljoner dollar. Inte mycket mer än vad Charles Xavier med vänner drog in på en enda helg alltså.

Amerikanska biotoppen denna helg:

  1. X-Men: The Last Stand
  2. Da Vinci-koden
  3. Over The Hedge
  4. Mission Impossible III
  5. Poseidon
  6. RV
  7. See No Evil
  8. Just My Luck
  9. United 93
  10. An American Haunting

Via ABC News.

2 reaktion på “X-Men öppnar stort i USA

 1. Jag förstår vad du menar, och jag tänkte också på det innan. Men den kommer från en tidig trailer, och jag tror inte man vet vad den betyder om man inte sett filmen eller redan läst spoilers om den.. Hmm..

  ..Well, okej, jag kör på en annan bild :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>