Bollywood nästa för Tucker och Bellucci

Fr?¥n Brothers Grimm och Rush Hour 2

Såväl Chris Tucker som Monica Bellucci har nu filmer på gång för indiska regissörer. Det är dock bara vackra italienskan Bellucci som verkligen kommer att göra en film för Bollywood-publiken. Men i Chris Tuckers fall är det anmärkningsvärt att han ens filmar igen, eftersom komikern inte gjort just något mellan att Rush Hour 2 kom 2001 och inspelningen av Rush Hour 3 som ska påbörjas senare i sommar.

Ingen mindre än Mira Nair ska regissera Tucker i en remake av den indiska komedin Munnabhai MBBS. Hon oscarnominerades 1988 för bästa utländska film och har varit på Hollywoods radar sedan dess, senast genom den amerikanska filmatiseringen av Vanity Fair (med Reese Witherspoon). Tuckers film blir en amerikaniserad variant av den ursprungliga historien om en maffiaboss som ljugit för sina föräldrar att han jobbar som en läkare, blir påkommen och sedan bestämmer sig för att bli läkare på riktigt. Ny titel blir Gangsta M.D., och karaktären blir då istället en svart amerikansk gangster. En rätt naturlig anpassning med tanke på Tuckers typ av humor, och filmen verkar ha alla möjligheter att bli riktigt rolig. ?tminstone bör ramhandlingen lämna gott om utrymme för hans halvt maniska improvisationer.

Den bildsköna Monica Bellucci ska spela Sonia Gandhi i en ”biopic” om den italienfödda politikern som gifte in sig i Gandhi-dynastin, och vars man Rajiv dog i ett attentat 1991. Regissören Jagmohan Mundhras film Provoked med Aishwarya Rai, en annan världskänd skönhet, visades på Cannes filmmarknad och blev väldigt väl mottagen. Det var också i Cannes som jurymedlemmen Bellucci träffade och kom överens med Mundhra om att göra rollen.

Via Yahoo/Filmstew och Yahoo!/AP.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>