Svensk poster till Superman Returns

Svensk poster till Superman Returns

För några veckor sedan så lovprisade jag en affisch för den kommande stålis-filmen Superman Returns. Den lite tecknade serietidningsstilen som den hade är fantastisk. Det är nästan som en gammal samlaraffisch man kunde få tag på via serietidningar eller någon detaljerade konceptskiss. Vacker vacker.

Nu har den svenska affischen kommit, och visst har den lite av en tecknad feeling. Inte lika fantastisk som den tidigare jag lovprisade men helt okej.

Svensk poster till Superman Returns

3 reaktion på “Svensk poster till Superman Returns

  1. Jag måste säga att inte riktigt gillar tonen i den här postern. Den är snygg, men så här på en dataskärm känns den nästan lite töntig i jämförelse med den amerikanska. Det överdrivet stiliserade och orealistiska ansiktet, samt hur han flyger med den knutna näven först ska kanske kittla nostalgin och påminna om serietidningen. Men det tycker jag att man kunde genomfört det på ett annat sätt isf..

    Sen är det ju en annan sak att se postern upplyst i biografen. De ljusare partierna och färgerna kommer då fram mer kraftfullt, och man får ett lite annat intryck..

  2. Fattar inte alls varför vi behöver en egen poster i Sverige speciellt inte då de konceptuellt bygger på samma visuella spår bara att den ena (den Svenska) är mycket fulare.

  3. patrik: Jag tror att det beror på att man försöker anpassa efter kulturella skillnader. Kanske är Stålmannens pose lite för.. kraftfull, kanske ger dåliga eller sämre associationer i Europa (inte riktigt associationer till fascistisk propaganda, men lite lite lite åt det hållet). Jag tror det är nåt sånt de tänker iaf, för den amerikanska postern måste vara första-valet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>