Vaughn tog med sig Aniston till toppen

Copyright UIP

I helgen lyckades Jennifer Aniston och Vince Vaughn med att i USA locka massorna till deras romantiska drama-komedi The Break Up. Filmen gick upp i topp trots genomgående dålig kritik för att vara medioker och för att stjärnorna saknade personkemi (jo, faktiskt). Men filmens själva upplägg – hur ett par gör slut efter bråk om typiska irritationsmoment, och sedan fortsätter träffas för att eventuellt bli ihop – är i sig väldigt lockande. Och sen är ju de två stjärnorna en perfekt kombination för att locka båda könen till en romantisk komedi. Aniston har en gullig karisma och en vanlighet som kan passar för att locka kvinnor, och Vince Vaughn har ju byggt en karriär på grabbiga komedier a la Old School och förra sommarens Wedding Crashers. Efter floppar som Rumor has it och De-Railed tvivlade dock många på Anistons popularitet.

I övrigt tappade X-Men: The Final Stand tre fjärdedelar av den publik filmen hade förra helgen, och därmed också förstaplatsen. Dreamworks animerade Over The Hedge tuffar på bra, tappade bara 30 procent av publiken till denna tredje helg, och miljö-dokumentärenAn Inconvenient Truth med Al Gore tog sig in på topp tio med bara 77 biografer (jmf 3070 för The Breakup).

Amerikanska biotoppen denna helg:

  1. The Break-Up
  2. X:Men: The Final Stand
  3. Over The Edge
  4. Da Vinci-koden
  5. Mission Impossible III
  6. Poseidon
  7. R.V.
  8. See No Evil
  9. An Inconvenient Truth
  10. Just My Luck

Via Box Office Mojo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>