The Hitcher: The Remake

The Hitcher

Någonstans inom mig så hoppades jag att detta inte skulle ske. Men nu verkar det oundvikligt. Rogue Pictures har precis slufort castingen till remaken på skräckklassikern The Hitcher från 1986. I orginalet såg vi Rutger Hauer som John Ryder, en av de otrevligare liftarna genom tiderna.

Bolaget bakom detta projekt är de fantasilösa personerna som gav oss remakes på Texas Chainsaw Massacre och The Amityville Horror. Sophia Bush och Zachary Knighton är två resande collageungdomar som stöter på och blir trakasserade av en liftare spelad av Sean Bean. Regisserar gör Dave Meyers som gjort musikvideos åt Britney Spears, Outkast och J.Lo.

Via Comingsoon.net

7 reaktion på “The Hitcher: The Remake

 1. Den här ser jag faktiskt fram emot. TCW-remaken må ha varit en pinsam upplevelse, men för mig berodde det mest på att den ignorerade allt som gjorde att originalet kändes nytt och fräscht, för att istället gå tillbaka till dussin-slasherstuk. TAH tyckte jag däremot var grymt underhållande (skadar inte att vara ett Ryan Reynolds-fan (även om den mannen behöver göra lite intressantare roller snart) och Rachel Nichols kan få mig se vilken film som helst, även om hennes roll är liten (varför varför varför kunde inte The Inside få en fortsättning… varför?!?!)).

  Och vad gäller nya The Hitcher – tja, det är en skön stomme att bygga story på, Sean Bean gör alldeles utmärkta psykopater och Sophia Bush… är inte ful. Jag förväntar mig ingen modern klassiker, men om slutresultatet ligger närmare TAH än TCW kommer jag vara nöjd och belåten.

 2. Stakkars, stakkars Sean Bean. ”Hvem er på rollelisten i denne filmen da?” ”Sean Bean…” ”Undres på om han er skurken?” :)

 3. Förstår inte snacket om att ALLA remakes är urusla. Urusel är däremot originalet texas chainsaw massacre. vilken smörja. Fredrik, hur originellt var egentligen originalet??? Iofs så fanns jag inte när skiten kom på 60-talet.. men gott o väl årtiondet efter..

  Hursomhelst. Den är sämre än vilken fredagen den 13e rulle som helst, och alla de är supersämst…
  men men. nötter utan varken hjärna eller smak finns det ju överallt. även här.. ;)

  finns ju nötter som tycker filmer som saw, freddy vs. jason och hellraiser är bra oxå ju.. så varför inte…

  tror dock inte på den här ideen. men man vet ju aldrig…

 4. tobbe: Nej, jag håller med dig om att alla remakes är usla, Saw gav jag inte mycket för och Freddy Vs Jason var en besvikelse. Men att kalla alla som inte delar din smak för nötter? Barnsligt. Ironisk smiley eller inte, det där tillför inget till diskussionen.

  Vad gäller TCW så var originalet i allra högsta grad originellt när den kom. Vilket är en av anledningarna till dess genomslagskraft, och att filmen på många sätt blev en mall för skräck/slasher i många år efteråt. Jag antar att det kan vara en förklaring till din inställning gentemot TCW – du såg kopiorna först och har svårt att svälja alla överanvända grepp, även när du ser dom i filmen som började använda dom, långt innan dom blev överanvända klyschor.

  I egenskap av ärkenöt tycker jag inte att många, om någon, kopia slår det där originalet. Visst, den är inte längre speciellt skrämmande för de flesta och nuförtiden krävs det mer, men jag tycker den fortfarande fungerar främst av två anledningar:

  1) Den dokumentära känslan. Sättet den är filmad på gör den till ett tidsdokument, ger den en lätt realistisk känsla. Det gäller såväl fotot som den raka historien. Inga Jason eller Freddy-överdrifter där.

  2) Karaktärerna. Om du kollar efter, är det inte alls samma typ av karaktärer som skulle beflocka ungdomsskräckisar i årtioenden efter. Det här är välanpassade, trevliga, ungdomar med väl utmejslade personligheter. Vilket också var en anledning till varför jag blev besviken på remaken av TCW, där fick vi precis samma skräckfilmsstereoryper som man förväntar sig av dåliga skräckfilmer.

  Samhället förändras alltid och vi med den, därför också hur vi ser på saker, och trots att en film ser likadan ut nu som då kan den ändå byta genre. Det tycker jag TCW har gjort. Då var det en tonårsslasher, idag är det snarare en mockumentär thriller. Det syns att budget var låg, vilket i mina ögon var till filmens fördel, för Tobe Hoopers kunde göra det bästa av vad han hade.

  Och därför fungerar filmen fortfarande. Jag tror till och med det är en bättre film idag än det var då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>