Burton byter Jim Carrey mot Johnny Depp

Carrey och Burton

Bloggywood har tidigare rapporterat om Tim Burtons projekt om en film om äventyraren Robert Ripley. Ripley, mest känd via tv-programmet ”Ripleys: Believe it or not!” var en utforskare och kolumnist som skapade ?Belive it or Not!” där han letade efter konstiga saker runt om i världen. Filmen ska utspela sig innan andra världskriget och det rapporteras om att den ska ha lite av en Indiana Jones-anda i sig. Krydda detta med Tim Burton-feeling.

Nu har Burton dock bestämt sig för att Carrey inte alls ska ha huvudrollen. Carrey får sätta sig på avbytarbänken och in skickas Johnny Depp. Depp och Burton har ju tidigare gjort väldigt lyckade samarbeten i min mening. Så detta kan enbart vara positivt. Carrey kommer att vara inblandad i filmen, men icke i huvudrollen.

Update: Helt fel av mig. Jag läste fel mitt i stressen. Burton-Carrey filmen är fortfarande på G, dock pausad. Depp ska medverka i Sweeney Todd av Burton inget annat. Läs om Sweeney Todd tidigare här på Bloggywood. Carrey är alltså inte utbytt.

Filmen är ställd på sparlåga då Burton har sagt sig vilja göra flera kreativa förändringar. Det är alltså Burtons egna initiativ att pausa projektet och inte filmbolaget. Det ryktades att Fox var aningens skakis då budgeten för filmen redan har nått 150 miljoner dollar. Men Fox har gått ut och sagt att de stödjer projektet till fullo.

Läs mer på Variety.com

4 reaktion på “Burton byter Jim Carrey mot Johnny Depp

 1. Det här är väl ändå en aning inkorrekt? Som jag läste det, kommer naturligtvis inte ihåg var, är visserligen Ripley-filmen uppskjuten, men Carrey är fortfarande knuten till den. Däremot verkar det som om Burton kommer göra Sweeney Todd först och det med Johnny Depp i huvudrollen.

  Ny information kan naturligtvis ha dykt upp som jag missat, men din version gjorde mig lite förvånad.

 2. Du. Detta var konstigt. Jag försöker komma ihåg vart jag fick historien ifrån, såg den via mina Bloglines-prenumerationer. Men när du påpekade detta gick jag till huvudkällan Variety för att dubbelkolla och visst har jag skrivit helt galet. Antingen har jag läst det fel (stress) eller så har läst fel fakta någon annanstans.

  Bloggywood har tidigare skrivit om Sweeny Todd här.

  Tack för heads-up:en Fredrik!

 3. Is cool, man. Som påpekats av andra är det här en av styrkorna hos bloggar jämfört med traditionell tidningsmedia – om t ex Aftonbladet hade tryckt samma fel, hade dom ens tryckt en rättelse?! Så, ja, det är bara kul att kunna hjälpa till.

  Jag läste det faktiskt också via bloglines, men att hitta historien igen därifrån var sannerligen inte den lättaste.

  Hur som helst ser jag fram emot båda filmerna. Jag gillar Jim Carrey, allra mest i dom filmer som sticker ut lite från resten av hans resumé, och det ska bli intressant att se hur han funkar tillsammans med Tim Burton.

 4. De där lät faktist inte särkilt troligt enlit mina källor.
  jag har läst och kommit fram till att ni nog inte hade rätt för att man kan faktist inte bara ändra sig
  PUNKTSLUT…!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>