Recension: Lucky number Slevin

slevinklar.jpg

Utan att veta någonting om filmen ifråga ser jag fram emot min kommande biostund. Jag blir dock ganska skeptisk under de första scenerna: Lucky number slevin gör allt för att vara smart och klurig (ungefär som Guy Ritchies filmer), men jag sitter snällt kvar och ger den en andra chans.

Så här i efterhand så var det helt klart värt ”besväret”! Storyn är inte den mest mångfacetterade men regissören Paul McGuian berättar den på ett engagerat och bra sätt, spänningen hålls på topp och intresset dalar inte när man väl tagit sig igenom de första trevande minuterna. Samtidigt som Lucky number Slevin är tuff och smart på ett förutsägbart sätt är filmen även intelligent och överraskande. En lustig motsägelse som bara höjer fascinationen. Scenografin och färgerna är upplyftande och sätter stämningen, jag hoppade högt fler gånger i denna thriller än i Omen 666.

Rollistan är helt klart imponerande: Sir Ben Kingsley regerar som alltid i sin roll som The Rabbi, Lucy Liu passar oväntat bra som struttig överenergisk granne och huvudrollsinnehavaren Josh Hartnett är superbra som Slevin! Morgan Freeman (The Boss) och Bruce Willis (Goodkat) gör sina vanliga roller, inget nytt här inte. Snälla nån! Ge dem en utmaning, de ser stundtals sömniga ut!

Finns på bio NU! (Om du har turen att bo i en stad stor nog för denna film…)

Betyg: 4

4 reaktion på “Recension: Lucky number Slevin

  1. Men visst kändes den lite förutsägbar? Just nu har jag dessutom lite svårt för filmer som tar så lätt på våld. Det dödas åt alla håll i den här filmen. Men det funkar bra som underhållning när man väl sitter framför den.

  2. Pingback: sonitus.org » Blog Archive » Recension: Lucky number Slevin

  3. Ja visst var den lite förutsägbar, fast ändå inte…*s* Någonstans i slutet tänkte jag..”men ååå vad förutsägbart” men sen var det någon liten knorr jag hade missat ändå..

    Håller med dig att den här filmen och många andra, knäpper folk på löpande band. Jag såg Underworld: Evolution häromdagen och allt våld och splatter gör mig ledsen. Det finns ju ingen mening med det! Alla filmer kommer vara som Takashi filmer om ett par år..=(

  4. Men just Underworld är ju schysst :-)
    varulvar och sånt – då kan de gärna slåss och döda. Det är värre när det är ”riktiga människor” tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>