Depp gör Will Smith sällskap i I Am Legend?

I Am Legend

Richard Mathesons science fiction roman ”I Am Legend” är på väg att filmas med Will Smith och nu ryktas det att Johnny Depp gör Smith sällskap.

Boken ”I Am Legend” handlar om Robert Neville (Will Smiths roll i filmen), den enda ”överlevande” efter en smitta som liknar vampyrism. Han lever i sitt hus, belägrad på nätterna av de infekterade människorna som längtar efter färskt kött. På dagarna är Neville säker då de infekterade är väldigt ljuskänsliga och sover. Neville spenderar dagen med att döda så många han kan, reparera sitt hus och hänga ut vitlök i trädgården.

Ryktena kring Johnny Depp kretsar kring en roll som Nevilles granne, Ben Cortman, en av de första att bli infekterade och som blir den ledande vampyren. Läs mer om nyheten hos ComingSoon.

I Am Legend har filmats tidigare, den senaste gången var 1971 med Charlton Heston i The Omega Man.

Storyn verkar fantastisk, läs mera om boken på Wikipedia för att få handlingen djupare förklarad. Spontant känns inte Will Smith så himla rätt för rollen som Neville. Skulle gärna se att Depp tog huvudrollen. Regisserar gör Francis Lawrence (Constantine) och för manus står Akiva Goldsman och Mark Protosevich.

5 reaktion på “Depp gör Will Smith sällskap i I Am Legend?

  1. Hmmm… läste och gillade boken för några år sedan. Här länge känt att den skulle kunna bli en riktigt bra film, om materialet behandlades rätt (vilket inte var fallet i föregångarna).

    Will Smith känns dock helt fel. Helt fel. Jag skulle vilja ha Johnny Depp i huvudrollen, och Philip Seymor Hoffman som Ben Cortman. Det hade blivit en bra film. Kanske låta Mathieu Kassovitz regissera?

  2. Jag hörde att det har klargjorts vissa saker kring detta. Tydligen ska inte Depp spela Ben Cortman, utan en annan överlevare. Jag ska leta reda på vart jag läste det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>