Trailertips: Daft Punks Electroma

Daft Punks senaste film-projekt är ännu ett steg bort från det kommersiella. Electroma, som hade premiär vid sidokategorin Directors Forthnight i Cannes, handlar om två robotars resa mot att bli mänskliga. Märkligt nog innehåller soundtracket ingen musik från electro-house-duon.

Vid första anblick verkar det som en mycket tyst film som mera närmar sig något slags videokonst snarare än en spelfilm. Och lite skönt är det ändå att fransmännens inte valt att presentera filmen som någondera. Lite som deras senaste album, som växlat mellan det kommersiella och det repetitivt experimentella utan att definitivt ta ställning för någon sida. Teaser-trailern ovan visar bara upp enstaka scener, allt med samma stämnningsuppbyggande synth-ackord i bakgrunden. Minimalistiskt och experimentellt är vad som gäller.

En reaktion på “Trailertips: Daft Punks Electroma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>