Rekord för Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean 2: Dead Mans Chest

”A pirate I was meant to be!
Trim the sails and roam the sea!”

Arrgh matey. Idag är det många glada pirater då de plundrade i stort sett hela USA. Som Bloggywood skrev i lördags så satte piraterna ett nytt rekord för mest inspelat under en dag. Nu krossade de även Spider-Man rekord på 114 miljoner dollar med sina 132 miljoner.

The Curse of Black Pearl, som var en fantastisk matiné och underhållande film, har gjort att efterfrågan på efterföljaren, Dead Mans Chest, varit enormt och det syns verkligen på kassasiffrorna. Dessutom så kanske folk är lite svältfödda på pirat-action.

Kommer någon ihåg Roman Polanskis Pirates från 1986? Med en budget på 40 miljoner dollar spelade den enbart in 1,6 miljoner. Piratgenren mådde inte bättre av Renny Harlins kassafiasko med Cutthroat Island och ingen ville senare göra piratfilmer.

Men nu reagerar piraterna som sagt. Och den 25:e maj nästa år är det dags för den 3:e filmen i Pirates of the Caribbean-serien, At World’s End.

Pirates of the Caribbean: Död Mans Kista har svensk premiär den 12:e juli.

5 reaktion på “Rekord för Pirates of the Caribbean

  1. Såg nyss bakom kulisserna av Pirates of the Caribbean (död mans kista) och jag blev ställd! den verkar vara så jättebra gjord samt verkar vara superbra! måste ju ta mig till en bio och kolla på den……:)

    kul att det var några av de gamla skådespelarna i denna film oxå…..men även kul att det är nya skådespelare som tex stellan skarsgård…..:)

    tack o hej

  2. Pirates of the Caribbean är världens bäsat filmer, båda två! Har redan sett 2an 4 gånger på bio och längtar till 3an! At World´s End. Den kommer tills verige om 248 dagar från och med idag!

  3. Jag har sett Pirates 2 7 gånger på bio nu,,och det är från och md idag 43 dagar kva till premiärn för tredje och sista!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>