Ny Miami Vice-site för dig över 18 år

Miami Vice

En ny variant på Miami Vice hemsida har lanserats i USA. Sajten är uppdelad i tre områden, och alla innehåller filmklipp, bilder, stämningsfull filmmusik och snygga övergångar mellan de olika materialen. Det är nästan som att befinna sig inne i filmen vissa stunder. Men tyvärr så kräver sidan att du är över 18 år, och verkar kolla födelsedatum mot en amerikansk databas med postkoder och namn. Det gamla vanliga knepet med svenska uppgifter och zipcode ”90210” funkar alltså inte.

Så hur gör man för att komma in på sajten då? Ja, som amerikan över 18 år är det lätt. Om du exempelvis vore den kända skådespelerskan Lindsay Lohan, född den 2 juli 1986 i New York, New York, fortfarande skriven där eftersom du bara bor på hotell, och därför kan använda dig av New York/Manhattans bas-postkod 10001; Ja, då skulle du kunna mata in Lindsay, Lohan, 07/02/1986, zip code 10001.

Ja, alltså, om du var henne då. Annars vore det ju fel att mata in det för att klara en amerikansk ålders-verifikation, och då komma in på en promotion-sajt som indirekt lovar att inte annars utnyttja uppgifterna och som inte helt kan knyta dem till en identitet, eller hur?

Den aktuella sajten finns på Miami Vice.com, under rubriken ”Restricted site”.

6 reaktion på “Ny Miami Vice-site för dig över 18 år

  1. Fullständigt idiotiskt med sån åldersverifiering. Jag blir lite orolig dessutom, varför är de så himla noga med namn och zipcode? Det rycker i min paranoia-tarm.

    Dessutom, fy sjutton vilken jobbig sida. ?r så innerligt trött på självupptagna sidor skrivna helt i flash, med nån ryckig fullskärmsanimering. Dessutom tror ju alla som skapar sånt att det enda man använder datorn till är att besöka deras hemsida, och slänger in ett skitjobbigt bakgrundssoundtrack som är 100% i vägen eftersom man ju faktiskt använder sin dator till annat.

    Så, filmen vet jag inte ett smack om, men siten sög bortom beskrivning.

  2. Så du säger att sajten inte föll dig i smaken? ;) Vet inte, kanske krävs att man redan är ett stort okritiskt fan av ”Vice” och Michael Mann för att gilla den. Jag har liksom inget emot att sajten tar hela min dator i anspråk, och tyckte den low-fi-ryckiga fullskärmsanimeringen var helcool. Men men.. :)

    ?ldersverifieringen är nog för att försäkra sig om att inte få negativ uppmärksamhet för sajten i amerikansk media (från kristna och konservativa grupper). USA e lite crazy like that.

  3. Pingback: Se 10 nya videoklipp från Miami Vice på Bloggywood - En blogg om film.

  4. Pingback: Bröderna Coen, Javi Bardem och redband-trailer med åldersgräns på Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>