Lynch belönas!

lynchklar.jpg
Det är strax dags för den 63:e upplagan av venedigs filmfestival och det står nu klart att David Lynch kommer bli tilldelad årets ”lifetime achievement” för sin insats inom filmen. Guden kommer mottaga guldlejonet den 6:e september vid visningen av hans senaste film INLAND EMPIRE. Vi som fyller år 5:e september kunde inte fått en bättre födelsedagspresent!

Venedigs filmfestival och David Lynch

5 reaktion på “Lynch belönas!

 1. Förstår mig fortfarande inte på de storheten som råder kring David Lynch. Förutom underbara Elephant man och Eraserhead tycker jag att hans andra filmer är ganska så dryga.

 2. Visst är det härligt och intressant hur olika man upplever vad man ser! Jag ser Lynch filmer som konst- konst som försöker uttrycka det abstrakta och spela på känslor, sinnestämningar och framkalla kroppsliga såväl som intellektuella reakstioner. Det går inte förklara filmerna intellektuellt alla gånger- just för att de behandlar mer abstrakta känslor än de filmerna vanligtvis förmedlar. Jag älskar att luta mig tillbaks och bara låta ögonen vila på duken och flyta med i alla känslor som kommer upp. Men det är som med all konst- en del saker tilltalar en inte, och en del verk påverkar inte heller just mig eller dig! =)

  Oavsett vad man tycker om lynch och hans filmer, så vill jag ändå tro att vi kan enas om juryns motivering: att han inspirerat och banat väg för många filmskapare under årens lopp. Det i sig är ju värt pris!

 3. Menar inte på någotvis att Lynch är dålig. Och inte heller att han inte skulle förtjäna utmärkelsen. Det är bara det att jag ibland tycker att det är en liten överdriven hype runt hans filmer.
  Men självklart ser även jag framemot att se Inland Empire =)

 4. Haha jo jag håller med dig…visst blir det ibland hypade…jag själv brukar vara en av de som gör det! ;)

  Nu har vi ju väntat länge på INLAND EMPIRE bara det är ju en hype i sig ;)

 5. Jag säger bara en sak. David Lynch är en äkta konstnär och en pionjär!!!!! Jag skiter fullständigt i vad de normala och kritikerna säger om honom, han gör helt underbara och konstnärliga filmer!!!!!!!! Han förtjänar den där priset!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>