Ett rött gem, ett hus, ett filmkontrakt

Ett rött gem, ett hus, ett filmkontrakt

Det har väl kanske inte undgått dig att höra om kanadensaren Kyle MacDonald som bestämde sig för att göra en byteskedja från ett rött litet gem till ett helt hus.

Kyle började med att byta sitt röda lilla gem till en fisk-penna. Från en fisk-penna till en dörrknopp. Från en dörrknopp till en grill och så vidare. Det tog Kyle ett helt år innan han lyckades med sina byten. Den 12:e juli i år fick han nycklarna till sitt hus. Allting började med ett rött gem.

Men det är inte slut där. Kyles lilla äventyr har uppmärksammats av halva världen, Dreamworks och Random House. De två sista betyder ett filmkontrakt och ett bokkontrakt. Lucky Bastard!

Läs om Kyles bytesaffärer på hans blogg

3 reaktion på “Ett rött gem, ett hus, ett filmkontrakt

 1. Man kanske lägga ner allt det här med jobb och satsa på en sån där uppbytarkarriär? Uppbytandet kanske kan bli en ny stor trend, varför inte 2000-talets svar på pyramidsspel..

  Jag har inte följt bloggen eller nåt, men om killens personlighet har något med saken att göra och det åtminstone hänt en del roliga episoder på vägen kan det nog bli en hyfsad film. Jag undrar dock vilken vinkel de kommer köra för konstruera lite hollywood-esque ”character development”..

 2. One red paperclip historien är super cool. Har följt bloggen ett tag nu och blev överraskad att Kyla fixade huset på under ett år! Jag älskar när folk tar enkla ideér, värda att snacka om och får de att hända.

  Ett annat exempel är milliondollarhomepage.com där en ung kille sålde en million pixlar till annonsering, för en dollar styck. Pengarna användes sedan för att skicka honom på collage.

  Vad är nästa underbara, enkla, värd att snacka om ide?

  Kanske ett spel där man spelar med mitt riktiga liv över internet?
  http://www.andrehedetoft.com
  Vi får se :)

  André Hedetoft
  Film-geek
  Bloggar geek porn på http://www.andrehedetoft.com/geekporn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>