Trailertips: The Departed

The Departed

I denna remake av en japansk polisthriller från Hong Kong har Matt Damon och Leonardo DiCaprio gått undercover och infiltrerat maffian respektive maffiautredarna. Eller är det tvärtom? Originalet Infernal Affairs hyllades både för den raffinerat uppbyggda intrigen och det stilfulla fotot, och regissör Martin Scorsese har i trailern även återskapat enskilda bilder och kamerarörelser. Nyfilmatiseringen utspelar sig i Boston och har förutom de redan nämnda Damon och DiCaprio även lockat till sig Jack Nicholson och Mark Wahlberg. The Departed har svensk biopremiär 3 Januari 2007.

Se trailern här! (Yahoo!, Quicktime/Windows Media)

9 reaktion på “Trailertips: The Departed

 1. Sagt det förrut och säger det igen, Leonardo DiCaprio känns helt fel hade kanske känts bättre om han hade spelat den andra rollen men nu usch nej.

  Jag är tyvärr väldigt pessimistisk speciellt som Infernal Affairs är en av mina absoluta favoritfilmer.

 2. Jag gillar skådespelarna och regissören, och jag var inte alls lika förtjust i originalet som så många andra. Dessutom är Boston något av en favoritmiljö. Jag ser faktiskt fram emot remaken en hel del.

 3. Jag oroar mig för Scorseses regi något. Särskilt om han nu ska blanda in originalets ”signature shots” i remaken. Jag räknade inte, men i trailern måste det varit fler än 5 av filmens nyckel-scener som var fotade på samma sätt som Infernal affairs. Om han går in för att imitera kan det svårligen bli bra..

  Och Leo DiCaprio ser visuellt väldigt fel ut i den här typen av film. :) Jag kan inte förklara det bättre dock.

  Jag blev aldrig så engagerad i originalet heller faktiskt, även om det helt klart var en bra film. Fotot, sinnrikheten i intrig och karaktärernas back story var alla väldigt coola. Liksom cheferna på bägge sida. Här verkar bossarna vara Nicholson och Martin Sheen, lovar gott.

  Roligt också att Mark Wahlberg verkar ha tagit en mindre roll för att få vara med i en film från hans hemstad. Får mig att tänka på att det måste vara jobbigt för Ben Affleck att hans karriär gått så åt skogen att han inte ens skulle kunna ta en cameo-roll här utan risk för att störa publikens uppmärksamhet på, och uppskattning av, filmen.

 4. Jag har absolut inga problem alls med DiCaprio i denna roll. Dessutom är han en så pass fanatastisk skådis att ”fjunskägg” är nog inget man tänker på när man ser hans prestationer. Jag har aldrig gjort det tex. Kolla scenen i slutet av trailern när han snackar med Martin Sheen i baksätet av bilen. Detta blir riktigt bra tror jag…

 5. Såg filmen i söndags. Tycker att den helt klart håller måttet. Stör mej inte på varken DiCaprio eller Damon, Jack Nicholson har en s.k.paradroll, vilket han måste ha gillat. Gillar orginalet men tyckte denna var helt i samma klass.
  Apropå Ben Affleck och Boston så är det mer scary att han ska regissera Dennis Lehane’s ”Gone, Baby, Gone” med brodern Casey i huvudrollen. Trots Morgan Freeman i rollistan vågar jag inte hoppas för mycket…

 6. Hmm, eftersom det var en söndag så antar jag att du såg den på ”hemmabio”? :) Vi har också sett den, om än i andra omständigheter, men mer om det i samband med ”den svenska premiären” ;)

  Ben Affleck verkar ha fått sina demoner under hyfsad kontroll och kan kanske leverera lite av det som sågs i hans och polaren Matts genombrottsfilm. Casey Affleck verkar på g för övrigt, det blir spännande att se honom med Brad Pitt i ”The Assasination of Jesse James..”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>