Todd Haynes tolkar Bob Dylan i annorlunda biopic

Todd Haynes, Far From Heaven

Kommer ni ihåg Far from Heaven? Om betydelsen av fasaden och den sociala pressen på det amerikanska 50-talet, med briljant art-direction och en Julianne Moore som dejtade svarte presidenten från 24 (Dennis Haysbert)? Filmens regissör Todd Haynes har iallafall just idag börjat spela in en annorlunda bio-pic om Bob Dylan. Dylans liv har indelats efter konstnärliga perioder, och gestaltas av en ny skådespelare för varje period.

Enligt Cinematical är ska musiklegenden spelas av Christian Bale, Heath Ledger, Richard Gere, Cate Blanchett, Ben Whishaw (har huvudrollen i den kommande Perfume), samt nykomlingen, afroamerikanske Marcus Carl Franklin. ?vriga roller görs av bl a Michelle Williams, David Cross, Charlotte Gainsbourg och Julianne Moore (orkade inte med allt IMDb:ande mot slutet). Beräknad premiär 2007, men inga distributörer är ännu klara.

Via Cinematical. Bild från Far from Heaven (Haynes instruerar Julianne Moore).

En reaktion på “Todd Haynes tolkar Bob Dylan i annorlunda biopic

  1. Låter spännande att Cate Blanchett ska spela Bob… Vad jag vet hade han inte nån sexuellt ambivalent period i sitt liv på det viset.
    Cate tror jag f.ö skulle göra sig som en långhårig Ziggy Stardust om det blir en liknande film om Bowie!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>