Regissör till Halo blir.. Neill Blomkamp!

Halo-regissör utannonserad

Producent Peter Jackson, Bungie och de andra bakom filmatiseringen av tv-spelet Halo har gjort ett mycket intressant val av regissör. Den utvalde är sydafrikanske Neill Blomkamp, en reklam- och kortfilmsregissör som ses som en av de mest lovande talangerna tack vare sina scifi-inspirerade historier. Efter att ha sett några av hans verk på YouTube så tycker jag att han verkar väldigt stilmedveten, duktig på att använda specialeffekter till stor effekt, och framförallt, full av entusiasm inför robotar och action.

Halo blir Blomkamps första långfilm, men när Peter Jackson kvalitétssäkrar manuset, specialeffekterna och produktionen i dess helhet kan projektet knappast hotas av Blomkamps oerfarenhet. Se regissörens kortfilm Alive in Joburg samt några av de största reklamfilmerna via YouTube-länkarna nedan eller via hans hemsida hos reklamfilmsbolaget Spy.

Citroen – Alive With Technology
En prisbelönt reklamfilm där en Citroen förvandlas till en robot och börjar dansa.

Alive in Joeburg
En kortfilm som på ett väldigt kreativt sätt använder ”aliens” som en metafor för utanförskap likt det som fanns under apartheid.

Se också Adidas Color: Yellow och Tetra Vaal (Third World Robocop)

Via Coming Soon och Filmjunk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>