M:i:III är först till tre

Copyright Paramount Pictures
I oktober blir Mission Impossible III första film att släppas samtidigt på DVD såväl som båda de nya högupplösta DVD-formaten HD-DVD och BluRay (i USA alltså, i Sverige får vi säkert vänta). Filmbolaget bakom, Paramount, är nämligen tillsammans med Warner Bros de enda som ställt sig bakom båda formaten. I övrigt är Hollywood delat, med Universal Studios som valt att ge ut endast på HD-DVD, och 20th Century Fox och Sony/MGM som valt BluRay (också utvecklat av Sony). Disney har inte tydligt valt sida, men har inte heller uttalat klart att de ska ge ut på HD-DVD.

Formaten är snarlika, men BluRay har något fler bolag bakom sig (även Apple, Samsung och mindre filmbolaget Lions Gate). I teorin har också BluRay större lagringskapacitet, 50 GB mot HD-DVD:s 30 GB, men än så länge har alla BluRay-titlar hamnat på skivor med endast 25 gb kapacitet. HD-DVD är rätt bra för oss konsumenter eftersom det kostar mycket mindre att börja producera, och därför rimligtvis borde bli billigare att köpa och locka fler till att ge ut innehåll.

Via Yahoo!

2 reaktion på “M:i:III är först till tre

  1. Stort meh. Om det måste bli något, föredrar jag HD-DVD av dom anledningar du nämner, men jag hade när allt kommer kring föredragit att dom väntat med formatbyte ett litet tag till. ?vergången från VHS till DVD är ju knappt ordentligt avklarad som det är!

  2. Visst är det alldeles för tidigt, man känner sig ju lite lurad över att man försökt skrapa ihop till ett dvd-bibliotek. Men om jag förstått det rätt så ska de framtida spelarna vara bakåt-kompatibla så att de kan spela dvd-skivor också. Sen är det ju viss skillnad i att se något högupplöst (HD) på en stor skärm, så om jag nån gång får råd att skaffa en stor plattskärm känns det ju som ett självklart val. Innan dess väntar jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>