Simon Pegg blir hopplös och hatad av alla

simon_pegg2.jpg

Till slut blev det brittiske komikern Simon Pegg som tog rollen som Toby Young i filmatiseringen av Hopplös och hatad av alla (How to lose friends and alienate people). Pegg är tidigare mest känd internationellt för sin huvudroll i Shaun of The Dead, samt för sin nördiga biroll i Mission Impossible III. Toby Young berättar själv i senaste numret av svenska Fokus att Jake Gyllenhaal var intresserad, men att Toby ansåg att det var lite orimligt. Han var ju alldeles för snygg.

Boken är en underhållande självbiografi om antihjälten Youngs misslyckanden som journalist i New Yorks finaste mediakretsar. I filmen får dock många av de utelämnade kändisarna nya namn. Vanity Fair-redaktören Graydon Carter blir till exempel Clayton Harding. Vad som blir isdrottningen Anna Wintours nya namn är okänt, men det blir antagligen inte Miranda Priestly som i Djävulen bär Prada. Framgången för just Djävulen bär Prada har säkert också legat bakom att även denna skildring av den fashionabla tidningsvärlden nu ligger i startblocken. Filmandet påbörjas i vår i USA och England.

Via Coming Soon. Fotomontage utifrån bild från Shaun of The Dead.

4 reaktion på “Simon Pegg blir hopplös och hatad av alla

  1. är jävligt rädd att Pegg blir en sellout… men han skötte sig i MI:3, och Hot Fuzz kommer sannolikt äga, ähh han klarar sig nog.

  2. Jag säger som föregåendes namn jag vill ha Spaced säsong 3!! Snart är det dags för Hot Fuzz vilket är en film som jag har större prioritet för än denna.

  3. Jag kände inte till Pegg och gänget sedan tidigare. Om Hot Fuzz blir en succé kommer de säkert göra fler projekt tillsammans. Det ser ut lite som att de just kommit igång och är på väg att göra allt bättre och större saker. Men det är klart, om också ”Hopplös och hatad av alla” blir en succé skulle jag också vara lite orolig för att Simon Pegg börjar utveckla mer av en urvattnad mainstream-image och hamnar i en massa filmer som bara är halvroliga. Sånt har ju hänt förr..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>