Angelina Jolies motskådespelare hemlighållen för att skydda inspelning

mightyjolie.jpg

När det nyligen utannonserades att Angelina Jolie tagit rollen som Mariane Pearl i verklighetsbaserade A Mighty Heart var det få som visste att rollen som hennes make redan var tillsatt. Faktum är att de inblandade mörkade det helt. Tillsammans med ett minimalt crew åkte regissören Michael Winterbottom till Pakistan för att under väldigt låg profil spela in scener med Dan Futterman som den av pakistanska extremister mördade journalisten Daniel Pearl. Detta alltså i de områden där händelserna ursprungligen utspelade sig. Extra intressant är att Dan Futterman här enligt regissören alltid svarade ja på en direkt fråga om han var jude. Trots den uppenbara faran.

Winterbottom har tidigare bl a gjort Welcome to Sarajevo och The Road to Guantanamo, den senare en dramadokumentär som indirekt är mycket Bushkritisk. Det ska därför bli väldigt intressant att se hur han gestaltar denna historia om Wall Street Journal-journalisten som försvann under arbetet med en artikel om muslimska fundamentalister. För övrigt är pakistanska ambassaden i Washington upprörd över smygfilmandet.

Via Washington Post och Hollywood Elsewhere.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>