Richard Curtis aktuell för Bond 22

Daniel Craig som James Bond

Rykten säger att Richard Curtis är aktuell som författare av manuset till Bond 22. Curtis känner du igen som manusförfattare till Fyra bröllop och en begravning och manus/regi till Love Actually.

Ryktena kommer från MI6.co.uk som även anger att veteranerna när det gäller Bond-manus, Neal Purvis och Robert Wade har fått foten från projektet.

Richard Curtis har tidigare jobbat med Roger Michell i samband med Notting Hill. Ett rykte sedan några veckor tillbaka anger honom som regissör. Varken Michell eller Curtis har någon som helst action-erfarenhet. Men det kanske bara är en fördel?

Konstig kedja dock, Fyra Bröllop » Notting Hill » Love Actually » Bond.

2 reaktion på “Richard Curtis aktuell för Bond 22

  1. Bra att de sparkar veteranerna iallafall. Just de senaste årens manus har ändå saknat den klass som Connery och Roger Moore gav de tidigare filmerna. Och att producenterna siktar så högt, rent talangmässsigt, som Richard Curtis är ju bra. Men samtidigt, Curtis är en komediförfattare och har varit det hela sin karriär. Visst att han har utvecklats, kan skriva bra roller åt stora ensembler bl a, men ja, skriva manus för actionfilmer är knappast hans grej.

    Men kompetensen hos de här producenterna har ju verkligen ifrågasatts efter spektaklet de ställde till med innan Daniel Craig fick rollen. Så det kan ju bara vara att de inte riktigt tänkt efter den här gången heller.. ;)

  2. Håller inte riktigt med. Tycker att Purvis/Wade börjar bli varma i kläderna och även om de totalt gjorde bort sig i Die Another Day, så har de fortfarande Världen Räcker Inte Till att luta sig tillbaka mot, en liten sensation när det gäller Bondmanus. Nej, senaste filmernas kvalité skyller jag hellre på Broccoli/Wilson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>