Connery inte Bond och ingen Pyscho?

Sean Connery som James Bond. Den riktige Bond.

Titulera detta gamla nyheter. Eller, gamla nyheter som nu har kommit fram till dagens ljus. Från en ny bok med titeln ”The Battle For Bond – The Genesis Of Cinemas Greatest Hero” av Robert Sellers så får vi veta att Ian Fleming var väldigt het på att Richard Burton skulle spela Bond. ?ven manusförfattaren var helt inne på att ha Burton i rollen.

Detta har kommit fram från några dokument daterade 1959, 3 år innan den första Bond-rullen kom, och där även Fleming utryckte sitt intresse att ha Hitchcock som regissör.

”Would Hitchcock be interested in directing first Bond film? Plentiful finance available. Think we might have a winner particularly if you were interested in scripting.”

Projektet kraschlandade när Hitchcock valde att vända ryggen till de stora filmerna och började på ett eget, lite mindre projekt, nämligen Psycho och Richard Burton valde att göra Cleopatra med Liz Taylor.

Flertalet val gjordes och nu befinner vi oss där vi är. Förstå om Hitchcock hade gjort en Bond med Burton: Inget genombrott för Connery, Psycho skulle aldrig ha gjorts och Burton gifter sig inte med Liz. Huga, snacka om en parallel värld.

En reaktion på “Connery inte Bond och ingen Pyscho?