Svenskar gör thriller med Sarah Michelle Gellar

Copyright Sony Pictures

Regissörerna Joel Bergvall och Simon Sandquist ska göra thrillern Addicted med Sarah Michelle Gellar (”Buffy”). Joel och Simon slog igenom med kortfilmen Victor som oscarnominerades 1999. Framgången följdes 2002 upp med Den osynlige, ett fantasifullt drama med Gustaf Skarsgård och Tuva Novotny som rönte större uppmärksamhet utomlands än här hemma. Sedan dess har det varit tyst ett tag, men nu har de alltså gjort som Mikael Håfström, Susanne Bier, m fl och börjat filma i Hollywood. Inspelningarna av Addicted startar redan i oktober, men efteråt har teamet också Neil Gaiman-filmatiseringen Books of Magic på gång som de fortfarande är knutna till.

Addicted är en remake av den koreanska Jungdok och handlar om en kvinna som är med om en bilolycka med sin man och svåger. Båda bröderna hamnar i koma, men när svågern vaknar upp hävdar denne att det är han som är gift med henne. Kvinnan kämpar för att förstå vad som är verklighet, men börjar ana att något ondskefullt ligger bakom.

Via Hollywood Reporter. Bild från The Grudge.

6 reaktion på “Svenskar gör thriller med Sarah Michelle Gellar

 1. Jag blev alldeles till mig i trosorna när jag läste det här första gången. ?r ett stort fan av Den osynlige, Victor är en fantastisk kortfilm, och som dyrkare av Buffy the Vampire Slayer behöver jag väl knappast nämna den sista stora dragningskraften.

  Dessutom verkar ju storyn inte vara fy skam, med koreansk förlaga i kombination med dom här personerna bakom tror jag en hel del på den här filmen.

  Trevligt att höra att Books of Magic fortfarande är på gång. Har varit förvånansvärt tyst om den sedan Bergvall och Sandquist först knöts till projektet, och när jag såg de skulle göra Addicted trodde jag BoM var dumpad. Ibland är det trevligt att ha fel.

  Apropå, tja, film så borde någon här skriva om Cronenbergs kommande. Det säger jag bara för att samlingen namn som nämndes i artikeln också gjorde mig tokigt upphetsad:
  http://film.guardian.co.uk/news/story/0,,1861224,00.html

  Att läsa båda dom där nyheterna efter varandra var kanske inte bättre än sex, men defintivt uppe och spelade på samma planhalva.

 2. Fredrik: Alltså, angående ”Books of Magic” så är det bara Hollywood Reporter, IMDb och jag själv som tror att den fortfarande är på. Men jag utgår från att THR checkat med publicister eller Warner innan de skrev artikeln. Och jag tror att Warner vill se The Addicted först för att våga ge killarna tillräckligt stor budget (enda andra hollywood-credit för killarna under de här åren är Bergvall som cinematographer och Sandquist som foto-assistent för en och samma okända lågbudgetfilm). Zak Snyder fick ju grönt ljus för Watchmen efter att Warner sett dagkopior eller en visning av 300.

  Tackar för tipset om Cronenberg. Såg och ignorerade nyheten tidigare, men ibland slår min lilla nyhetsvärdering slint och jag läste aldrig någon hel artikel. Har inte sett Vincent Cassel i tillräckligt mycket för att bli upphetsad av hans namn, men storyn verkar intressant, Mortensen var mycket bra i A History of Violence, och Naomi Watts är lite av en smartare, lika elegant men ändå tråkigare Nicole Kidman. :) Men kollar upp synopsisen om jag får tid. Känns som att det kan ligga en spännande historia där och olika sajter har ofta olika short-synopsis, vilket man kan pussla ihop för att få en rätt bra bild (tyst kunskap för en bloggare, detta). Känner alltså för att sälja in filmen till fler än Cronenberg-fansen, om du undrar vad fasen jag snackar om :)

 3. UPPDATERING: ?ndrade lite i artikeln och tog bort orden ”till slut” från meningen ”..har Books of Magic på gång.. (till slut)”. För så säker är jag inte ändå, och jag hade ursprungligen inte den tanken att det skulle framstå som så definitivt.

  Men THR skriver att grabbarna är signade på filmen för Warner Bros och det vore ett stort fel att i en branschtidning nämna filmen och att de är signade för den om projektet är skrinlagt. Särskilt när det är en så stor studio som Warner Bros som nämns. Hursomhelst kan vi etablera att de fortfarande är knutna till projektet, även om projektet möjligtvis vilar (som så många filmer gör från och till i Hollywood). Och om det vilar så kan det ju vila i väntan på just att Addicted ska bli bra.

  Jag har någon idé om att naivt nog kontakta killarnas tidigare partners Film i väst eller Sonet för att försöka höra något från killarna personligen, via mail kanske. Får se om jag vaknar upp med gott självförtroende och charm imorgon ;)

 4. Vincent Cassel är en fantastiskt duktig och karismatisk skådespelare. Jag såg honom första gången i skamlöst underhållande franska action/komedin Dobermann och har varit ett fan ända sedan dess. I övrigt tycker jag Mortensen gör en av sina bästa rollprestationer i A History of Violence (till och med den bästa, tillsammans med hans insatser i Indian Runner och Carlito’s Way). Och jag tycker inte Naomi Watts är det minsta tråkig :) Jag är visserligen mer förtjust i Nicole Kidman, när du nu ändå nämnde henne, men Naomi är i mina ögon en av de bästa (och för den delen vackraste) skådespelerskor som arbetar i Hollywood idag.

  Cronenberg fick väl ändå lite mainstream-cred tack vare AHoV, så att sälja in Eastern Promises blir förhoppningsvis inte för svårt ;) Det känns som om han har gått in i en ny fas av sitt filmskapande och jag är mer spänd än vanligt på att få se hans kommande filmer.

  Angående BoM är jag inte helt såld, inte baserat på THR:s lilla textsnipp. Det kan ju bara vara en effekt av att de tidigare varit knutna och att dumpandet skett i ouppmärksammad tysthet. Jag hoppas på mod och charm från din sida imorrn, är förstås alldeles förbaskat nyfiken. Som det gamla Neil Gaiman-fan man är :)

 5. WoW!
  Jag är ett stort fan av Sarah Michelle Gellar. Hon är en fantastisk skådis. Längtar till premiären.
  Filmen låter väldigt spännande. Jag har inte sett några tidigare filmer av regisörerna, men jag tror det bästa om dom.
  Jag blev jätte glad när jag läste nyheten.Och att Sarah jobbar med svenskar är ännu bättre. Det kommer säkert bli succé.

 6. Ja visst är Sarah bäst. Jag längtar tills den kommer och när dom andra filmerna med sarah kommer. the return, southland teals och Alice. Jag har läst mycket om filmen och tror att den kommer vara jätte bra…