Premiärbilder från Venedigs filmfestival

Copyright 63d Venice Film Festival

Diane Lane, Ben Affleck, Bob Hoskins och Adrien Brody från Allen Coulters noir-drama Hollywoodland.


Copyright 63d Venice Film Festival

The Black Dahlia tillhör också den film noir-genren. Här representeras filmen av Scarlett Johansson, regissör Brian De Palma, Mia Kirshner, Josh Hartnett, Aaron Eckhart och deckarförfattaren James Ellroy (som ser överraskande stilig och pigg ut).

Copyright 63d Venice Film Festival

Regissör Afonso Cuaron, brittiska Claire-Hope Ashitey och Clive Owen anländer inför visningen av futuristiska thrillern Children of Men. The Hollywood Reporter hyllar filmen, säger att Cuaron och Owen kan ha skapat 2000-talets första trovärdiga actionhjälte.

Copyright 63d Venice Film Festival

Vackra Den mycket underskattade, golden globe-nominerade och vackra skådespelerskan Maria Bello blir lite ensam på den röda mattan. Hennes medskådespelare i World Trade Center stannade hemma i USA eftersom filmen redan haft sin världspremiär och bara visas upp utanför tävlan.

Copyright 63d Venice Film Festival

Catherine Denueve är festivaljuryns ordförande. Andra i juryn är bl a Chan-wook Park och Cameron Crowe.

Copyright 63d Venice Film Festival

Ethan Hawkes andra långfilm The Hottest State sågas av Variety efter premiären i Venedig. Skådespelerskan Catalina Sandino Moreno (med på bilden) kritiseras extra hårt, vilket är tråkigt eftersom hon är en personlig favorit efter hennes insats i Maria full of Grace.

Copyright 63d Venice Film Festival

Regissören Stephen Frears och Helen Mirren, stjärnan i Frears The Queen.

Copyright 63d Venice Film Festival

Söta Zhang Ziyi är som alltid full av utstrålning i sina vackra klänningar. Efter Crouching Tiger, Hidden Dragon, som var hennes blott andra biofilm, fortsätter hon att få stora roller och i år är hon med i kinesiska The Banquet (Ye yan), som är i officiell tävlan vid festivalen.

Bilder från den generösa Venedigfestivalen (pågår mellan 30 augusti och 9 september).

7 reaktion på “Premiärbilder från Venedigs filmfestival

 1. Jag håller med. Diane Lane är riktigt vacker. På nåt sätt hoppas jag dock att inte alltför mycket beror på Botox, och att det är hennes utstrålning och naturliga drag som håller henne så ung..

 2. Supermindway: Det är en mash-up ;) Av 1900- och 2000-tal. Och av journalistik och vanligt, löst tyckande. Förvänta dig ett språk av stilbrott och udda infall.

 3. ”Stilbrott och udda infall”, hemska tanke! ;-)

  Allvarligt talat, att bara kommentera kvinnors utseende är verkligen kasst, skärpning.

 4. Supermindway: För det första så kommenterade jag främst bilderna med mina korta textsnuttar. Men du har rätt att det faktiskt är ganska fel att introducera en mening och en person med adjektivet ”vackra”. Som att det var det väsentliga med denna person.

  Men alltså, när jag skrev den förstod jag inte hur texten skulle komma att läsas. Jag är lite tondöv like that ibland, så det är bra att du säger till. För det handlar inte om att jag omedvetet vill hålla kvinnorna i schack eller objektifiera dem. Handlar inte om att jag vill reducera dem till vackra objekt.

  Men denna oförsiktiga kommentar kommer också från att jag har så lätt att snöa in på det estetiska och det sköna hos människor, inte bara utseende, och därför ibland lyfter fram positiva saker som man kanske inte borde fokusera på egentligen. Jag talar lite så här till vardags menar jag, använder mig av liknande, om än annorlunda formulerade, observationer i dagligt tal och inte på något sätt nedsättande. Mera hyllande. Jag omger mig med, uppskattar och beundrar starka kvinnor :)

  Sen apropå ”Söta Zhang Ziyi” så handlade det om att hon på bilden var så charmig i sina söta, snygga klänningar, och jag råkade bara formulera det lite klumpigt. Det är möjligt att sådana observationer om söthet är något som bara tjejer emellan kan komma undan med, likt afroamerikaner och hiphoptexter med ordet ”n*gga”, men jag umgås rätt mycket med tjejkompisar så.. det blev så. :)

  Så de två observationerna var inte tänkta att karaktärisera personerna. Däremot var det små beskrivningar av detaljer som jag oförsiktigt och omedvetet lade in i en formulering utan att reflektera hur denna formulering används och hur den läses.

  Hursomhelst, du har en bra poäng och jag är egentligen rätt glad att du reagerade på det. Som sagt, jag arbetar på den där tondövheten.

 5. Bra svar!
  Vi är alla mer eller mindre tondöva, bra att du är beredda att reflektera kring det och att försöka åstadkomma en förändring. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>