The Fountain buad i Venedig

Copyright Sandrew Metronome
Det har varit ett tufft år för nyligen etablerade regissörstalanger. I Cannes buades först Sofia Coppolas efterlängtade Marie Antoinette. Sedan lämnade flertalet kritiker visningen av Richard Kellys Southland Tales, en film som ansågs vara en av de sämsta filmerna någonsin. Efter gårdagens visning på Venedigfestivalen måste antagligen också Darren Aronofskys The Fountain läggas till den växande skaran floppar.

Flera källor (här, här och här) rapporterar nämligen om utbredda burop, och båda branschtidningarna sågar den. Variety tycker att det är svårt at engagera sig i de skissartade karaktärerna och kallar den för osammanhängande och tröttsam. Hollywood Reporter kallar den för ”fanciful nonsense” och ”Aronofsky’s flatulent dissertation on the benefits of dying”.

Men filmen har ändå sina fans bland kritiker som sett den tidigare, bl a en (Jeffrey Wells) som hävdar att det är ”the most beautiful and best-crafted cosmic head-trip movie since I don’t know what. 2001: A Space Odyssey? Fight Club? The first half of Altered States?”. Så vi ska kanske vänta med den slutgiltiga domen till filmen går upp i Sverige någon gång under 2007.

Via Cinematical och THR.

2 reaktion på “The Fountain buad i Venedig

  1. Pingback: Biotiders Blogg » Venedig: filmerna alla pratar om

  2. Pingback: Fler premiärbilder från Venedig på Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>