Korta nyheter: Toronto, Still life, Shrek

Torontofestivalen avslutades i helgen med en prisceremoni, men utan några riktigt tunga jury-priser. Mexikanska Bella vann det stora Peoples Choice Award efter en omröstning bland festivalbesökarna. Norska Joachim Trier vann Diesel Discovery Award för sin Reprise, en komedi om två unga män med författardrömmar. Och den kontroversiella Death of a President, om en framtida utredning av det fiktiva mordet på George W Bush, tog hem FIPRESCI Award (via THR / TIFF).

Venedigvinnaren Still Life och Johnny Tos Exiled kommer till Sverige tillsammans med Orson Welles-biografin Fade to Black och Toronto-favoriten My Best Friend av Patrice Leconte. Detta meddelar Non Stop Entertainment, som sedan tidigare också har rättigheterna till den hyllade Hong Kong-regissören Johnny Tos Election och Election 2. Premiärdatum är ännu ej fastställda, men för Exiled och Election blir det som tidigast våren 2007. Se bilder från Still Life i vårt forum.

En tidig arbetskopia på Shrek the Third har recenserats hos Jim Hill Media. Den väldigt långa recensionen redogör i princip för hela filmens handling som den ser ut just nu, så notera denna varning för spoilers! Läs recensionen på egen risk här..

[tags] film, toronto, venedig, still life, johnny to, election, exiled, shrek [/tags]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>