Johnny Depp är världens kung

Omslag till Rex Mundi
Omslag till den grafiska romanen Rex Mundi

Namnet Johnny Depp har poppat upp här och där under veckan i diverse nyheter. Bland annat så har det sagts att han inte alls kommer att medverka i Will Smiths I am Legend. Nu senaste skriver LA Times om att Johnny Depp funderar på en Indiana Jones-liknande roll i Rex Mundi (latin för King of the world), baserat på en rad grafiska romaner av Arvid Nelson och Eric Johnson från Dark Horse.

Den grafiska romanen kretsar kring ett alternativt 1933. Reformationen har aldrig skett, inkvisitionen pågår fortfarande, den katolska kyrkan regerar och magi är verklighet.

Depps karaktär undersöker en prästs mystiska död, en präst som uppfostrade honom. Vill du veta mera om Rex Mundi föreslår jag Wikipedia då jag inte läst romanen.

Förnäravarande har Depp både Sweeney Todd och The Rum Diary i pre-production, så något datum för en eventuell produktionsstart av Rex Mundi finns inte. Av storyn att dömma och med Depp i huvudroll så är jag peppad. Jag älskar alternativa tidsåldrar, speciellt med Noir-känsla.

6 reaktion på “Johnny Depp är världens kung

 1. Johnny Depp…

  Bara man hör namnet så ser man hans mystiska ansikte framför sig.
  Han är en sån begåvad skådespelare att man nästan börjar gråta.

  Jag kommer verkligen första intrycket jag fick på honom när jag såg han i Whats eating Gilbert Grape. Ett mästerverk.

  Johnny Depp is really hepp:)

 2. Jag älskar Johnny Depp han är bäst….
  Han spelar jätte bra. Jag älskar Pirates of the Caribbean, Charlie and the Chocolate Factory Blow och Secret Window…. I Love you Johnny Depp. Min dröm är att träffa homon…Men jag vill att han ska komma till Sverige.

  Puss på dig Johnny Depp. :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>