Liebesmann till remake hell?

vorhees.png

Ja, se Hollywood och deras brist på manus. Nu spränger man den lilla gnutta värdighet man hade kvar, detta genom att göra en remake på kultfilmen ”Friday the 13th” från 1980. Filmen har inspirerat och fostrat en hel generation cineaster med sitt porträtt av legenden Jason Voorhees, en brutal mördare med smak för ungdomar vid lägerplatsen Crystal Lake. Särskilt sexuellt aktiva sådana. (Eller vem var det egentligen som slaktade? ;)) I mitt tycke en fantastisk film om våndorna att bli vuxen med nyskapande bildspråk och användande av tekniken.

Vem har inte suttit bänkad i soffan hos någon äldre kompis för att se en kopia av en kopierad version av filmen med pausning av de allra köttigaste scenerna? Den kopian var inte alltid lätt att få tag på heller ska tilläggas. Vem har inte härmat det innovativa soundtracket vid varje passande tillfälle? ”Choo choo schoo schoo”. (Som även setts i Scary Movie ;) ). Hjärtattack!!! Nåväl, grejen är att denna film- som fått oss att tänka två och tre gånger innan vi badar i en sjö om sommaren- borde bli lämnad i fred.

New Line Cinema står bakom initiativet och det verkar som Jonathan Liebesmann har fått uppgiften att regissera. Det verkar dock inte vara klart ifall det verkligen är en remake eller en prequel. Vi kan väl hoppas på det senare, kanske vore trevligt att få se hur legenden som berättas i originalet uppstod. I övrigt har jag inte så mycket att säga om Liebesmann, men gör han en remake av filmen från 1980 rakt av då har jag en sak att säga till honom: H?DARE!!! Då kommer vi nog inte längre drömma mardrömmar om Jason och hans mask med tillhörande köttkniv, vi kommer istället vakna kallsvettiga med traumatiska bilder av silikonbröst, putande läppar, tvättbrädor och överdimensionerade datoreffekter som hör hemma i helt andra projekt.

5 reaktion på “Liebesmann till remake hell?

  1. Nej, alla remakes av typen som kopierar originalet bildruta efter bildruta är ju fullständigt meningslösa. Ta Röd Drake som exempell. Vad var det för fel på Manhunter? Allt Röd Drake lyckades med var en uppvisning av total idétorka. För vad var Röd Drake? Jo, en sequel som var en prequel som var en remake på en film som bygger på en bok…

    Nå, vare sig denna nya Jason-pic är en prequel eller en remake tycker jag att man nu ska tillfälle i akt och göra någonting nytt av Fredag 13:e. Gör en iskall och rå film, i stil med Se7en, som får en att rysa av obehag hela vägen hem.

  2. Jag håller med! ;)…det börjar bli rejält tröttsamt att de bara tar gamla framgångsrika filmer och gör remakes på dem till ingen nytta. Inget nytt tillförs, det är bara en skändning av gamla antikviteter. :D

  3. Pingback: Michal Myers framgång föder en ny Jason Voorhees på Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>