The Departed ger Scorsese en Oscar?

DiCaprio och Nicholson

Det är ganska ofta nuförtiden som man läser om Hollywood-remakes av klassiska filmer eller filmer som gått bra utanför staterna. Det är även ganska ofta som det rycker lite i ”dålig-film-nerven” när man läser om de nyheterna. Jag har inget emot remakes, i mitt tycke skadar det inte orginalet. Suger remaken så kan man alltid trösta sig med att orginalet finns kvar.

Remakes kan ses som ett enkelt sätta att trycka sina egna pengar. Filmbolagen har en film som funkat i andra länder och en redan färdig story. Ofta känns dock remakesen halvhjärtade och föga spännande.

Så ”dålig-film-nerven” blev lite konfunderad av att höra nyheten kring Scorseses remake av Infernal Affairs. Ena handen Scorsese, andra handen en remake.

I helgen hade The Deprated premiär i USA och fick goda recensioner från kritikerna ”over there”. Den har hela 92% på Rotten Tomatoes med 132 positiva recensioner mot 11 negativa. Filmen innehar 8.7 på IMDB och min peppning skjuter i höjden. Den var förövrigt hög sedan tidigare.

27 miljoner dollar spelade The Departed in under helgen och slog Texas Chainsaw Massacre: The beginning och Jessica Simpsons Employee of the month. Scorseses största öppning någonsin och kul för honom.

Oddsen för en Oscarsnominering för Scorses har sjunkigt ganska kraftigt (nu gissar jag men visst är det så?) och lär inte göra dig rik om du sätter en tusenlapp på honom. Scorsese har tidigare varit nominerad fem gånger men aldrig vunnit en gyllene gubbe. Kan vi alltså räkna med en statyett till Scorsese? Med Oscars-juryns rykte att belöna personer som ”borde” ha vunnit tidigare så är det inte omöjligt.

Vilken är din favorit från Scorsese ? Jag väljer två stycken, The Last Waltz för sin underbara musik och Cape Fear för att DeNiro gör en DeNiro och är så jävla hård. Obs! Tjuren från Bronx, Maffiabröder och Taxi Driver är för givna för att kvalificeras som val och får rött kort.

[tags]film, the departed, martin scorsese[/tags]

4 reaktion på “The Departed ger Scorsese en Oscar?

 1. The King of Comedy. Jag vet visserligen inte om jag sätter den högre än Maffiabröder och Taxi Driver, men dom fick ju rött kort.

  Fast det gör jag nog. TKoC vinner.

 2. Jag sätter just Maffia Bröder, Taxi Driver och Raging Bull högre än de jag nämnde. Men bara aningens högre. Jag gav dem rött kort för jag vill höra vilka andras favoriter utan att de nämns. Som jag skrev så känns det så givna och kanske det ”enkla” valet.

  Jag har faktiskt inte sett The King of Comedy. Måste ses…

 3. Såhär ser min Scorsese lista ut:

  Raging bull ”Tjuren från Bronx” 9/10
  Taxi Driver 8/10
  Bringing Out The Dead 8/10
  Casino 7/10
  Life Lessons (New York Stories) 7/10
  Cape Fear 7/10
  Mean Streets ”Dödspolarna” 7/10
  King of comedy 7/10
  Godfellas ”Maffiabröder” 6/10
  Alice bor inte längre här 6/10
  New York, New York 6/10
  Color of money 6/10
  Kristi sista frestelse 6/10
  Who’s That Knocking at My Door? 5/10
  Aviator 5/10
  Oskuldens tid (Age of Innocence) 5/10
  Boxcar Bertha 5/10
  After hours ”en natt i new york” 4/10
  Kundun 3/10

  Längtar förstås som fan efter den här ”remaken”.

 4. Taxi Driver hade jag ju tänkt säga direkt, men nu blev det svårt, måste nog säga Mean Streets då. Bobby är helt underbar.

  Och om ingen annan given vinnare dyker upp så tror jag på en Oscar, mycket av den aneldning du skriver, han borde ha fått en för länge sen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>