Recension: Over the hedge

overthehedge.jpg

En familj bestående av de mest osannolika djuren till familjemedlemmar vaknar upp ur årets vistelse i ide och inser att det är dags att börja fylla upp förrådet för nästa tupplur. Men det har hänt grejor under natten. En stor grön sak har infunnit sig och våra vänner har ingen aning om vad det är. Då dyker RJ upp, en kille som hamnat i trubbel med en björn och som nu behöver hjälp att betala tillbaka sin skuld. Han vet en hel del om vad som finns på andra sidan häcken och lyckas lura de andra djuren att hjälpa honom att hämta det han behöver.

Over the hedge är en film om jakt på föda. Vare sig man är ekorre, tvättbjörn eller människa. Det är också en ganska skojig kommentar om vad man gör med maten när den väl är infångad ;). Annars en helt vanlig dramaturgiskt uppbyggd historia á la Hollywood: familjen är viktigast. *snyft snyft*. Det är såååååå förutsägbart, men ändå…ändå…sitter man där som ett litet barn med uppspärrade ögon och fnissar och gråter på kommando. Roligast är naturligtvis den hyperaktive ekorren Hammy vars röst görs av Steve Carrell. Finns inte mer att säga. ”I likey cookie”… värt att ses ett par gånger.

Jag blir alltid imponerad av mängden satir författarna lyckas få in i dessa filmer. Numera till en sådan mängd att de inte är för barn längre. Tydligen räcker det om det rör sig och är färgglatt, resten lär de inte förstå. Synd, ska barn inte ha någon intellektuell stimulans? Fast inte mig emot…jag är stor flicka och tycker det är roande.

Over the hedge är stundvis jättekul om man är vuxen, ännu roligare blir det om man är vuxen och har sett mycket film. Men om man ser igenom mallen så är det varken mer eller mindre vad man förväntar sig. Det är ingen Wallace and gromit, det är ingen Shrek- men det är en härlig myspys film som gör dig glad en söndag när du har feber.

3 av 6

[tags] film, recensioner, Over the hedge, dreamworks animation[/tags]

4 reaktion på “Recension: Over the hedge

  1. Over the Hedge får min nomoniering som årets mest uppenbara recension, tycker varende recension man läser ser precis likadan ut, inklusive min egen… :)

  2. Pingback: Ekorren Carrel - Flimrigt.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>