Rachel Bilson hoppar in i Jumper

copyright paramount

Rachel Bilson överglänser de andra från The OC på de flesta fronter (”Mischa Who?”) och nu är det också klart att hon fått en ny roll som Hayden Christensens kärleksintresse i sci-fi-filmen Jumper. Rachel får chansen eftersom manuset skrivits om och karaktären Millie gått från 20 till 25 år (och 20-åriga Teresa Palmer som hade rollen innan får nu vänta på sitt stora genombrott).

Jumper utgår från ett coolt koncept: En ung kille från ett oroligt hem upptäcker att han har förmågan att teleportera, men utan att förstå hur det går till eller hur han ska kontrollera det. Efter att ha flytt hemifrån jagar han mannen som han tror är ansvarig för sin mors död, men drar då till sig intresse från både den amerikanska säkerhetstjänsten och en annan kille med samma förmåga.

Allt kommer från boken av Stephen Gould, och filmas av Doug Liman som gjorde Mr. & Mrs Smith. Ingen mindre än David S Goyer, som skrivit bl a Batman Begins och Blade-filmerna, skrev det första manusutkastet. Och Hayden Christensen i huvudrollen har en en naturligt mystisk och mörk utstrålning som kanske rentav kan tillföra lite Donnie Darko-känsla.

Läs mer om boken The Jumper på Wikipedia.

Via Variety. Bild från The Last Kiss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>