Eric Bana och Terrence Howard jagar seriemördare

Bana i Hulk och Howard i Hustle and Flow

Eric Bana (Munich) och Terrence Howard (Hustle & Flow) kommer att medverka i Factor X. En sann och ruggig berättelse om BTK-seriemördaren som härjade i Kansas mellan 1974 och 1991. Namnet BTK-mördaren kom av hans tillvägagångssätt, blind, torture, kill. Mördaren kunde inte fångas förrän förra året och visade sig vara högt uppsatt inom den lokala kyrkan.

Bana är den lokala polismannen som undersöker och Terrence Howard spelar experten som gör honom sällskap i jakten. Filmen produceras av Ridley Scotts bolag Scott Free och kan mycket väl även bli ett regijobb för Ridley.

Intressant projekt med två väldigt intressanta skådisar. Ridley Scott är jag dock tveksam till då jag tycker han missat mer än han har träffat på sistone.

Via Filmstalker.

11 reaktion på “Eric Bana och Terrence Howard jagar seriemördare

 1. Det här flög in helt under radarn. Det var väl kanske självklart att någon skulle göra en film om BTK-mördaren, men oväntat att det blev ett högprofilprojekt.
  Eric Bana och Terrence Howard är en lockande kombination. Båda är ju på väg att bli tunga, erkända skådisar.

  Också oväntat att Howard och Bana är knutna till filmen redan innan det finns en regissör. Jag antar att det är ett riktigt bra manus.

 2. Kingdom of Heaven och Tristan Isolde var riktigt bra filmer enligt mig, så jag kan inte hålla med på att han missat mer än träffat.

  Däremot kanske du syftar på att Gladiator är hans senaste ”grymma” film.

 3. Ridley stod inte för regin i Tristan Isolde. Den var förövrigt en riktig miss i mitt tycke. Dock så tog den några poäng på mig i slutet, men första timmen var dålig.

  Kingdom of Heaven var ok tyckte jag. Nu har jag inte sett Directors Cut vilket många har sagt är långt bättre.

  Ridley är, nu när jag tittar på hans meritlista, faktiskt ganska medioker med många filmer som bara är ”ok” och på sin höjd underhållande.

  Hit’n’miss i mitt tycke:

  Miss
  A Good Year
  Black Hawk Down
  Hannibal
  G.I. Jane

  Hit
  Alien
  Blade Runner
  Gladiator

 4. Du har rätt i att han inte gjort så mycket bra, men de som är bra är ju dock klockrena 5:or (nåja, Gladiator sackar här och där…) och har fastcementerat sig själva i och påverkat popkulturens medvetande.
  Jag skulle dock vilja slå ett slag för Black Hawk Down, skippa budskapet (eller vad fan det nu är…) och bara (o)njuta av de actionspäckade stridsscenerna som i mitt tycke (därtill utan riktig erfarenhet av krig, tack och lov) är med på topp 3 av de mest realistiska krigsscener jag sett.

 5. Lille B: Alien och Blade runner är i mitt tycke de enda 5:or han har gjort. Men precis som du säger om medvetandet kring honom så är jag alltid intresserad av ett nytt projekt av honom… Precis som med hans bror. :)

 6. Han har ju nån form av suspekt pondus-dimma över sig…

  Tony tycker jag däremot inte är lika bra, lite jämnare kanske, men har har aldrig kommit upp i samma klass som Ridley.
  Har bara sett ett 10-tal av hans rullar och då är det bara 2 som når upp till 4:or, och då är en av dem med nöd och näppe… =)
  Men det är nånting med dem som alltid fascinerar. Vem kunde tro att Ridley skulle återhämta sig efter G.I. Jane t ex?

 7. Jag tänkte egentligen nöja mig med att skriva att jag tycker Ridley missat med än han träffat under hela sin karriär, men det skulle inte tillföra något, så jag nöjer mig med att hålla med Daniel.

  Eller nej, det gör jag förresten inte. Jag tänker tillägga att yta har han alltid varit förbaskat duktig på, många snygga filmer, det är också allt de flesta av hans filmer har att gå på. Gladiator (stor miss) är ett typexempel, Hannibal ett annat.

  Fast jag är väldigt förtjust i Thelma & Louise, faktiskt. Det är en träff.

  Jag föredrar Tony med många mil. Han är, i mina ödmjuka ögon, en långt mycket bättre och mer intressant filmmakare än bror sin.

 8. Fredrik: Du satte huvudet på spiken måste jag säga. Jag vill egentligen inte kalla Gladiator för en träff. Eller jo. Eller… Jag är väldigt kluven. Det kan vara den snygga yta som den har och min fascination för historia (läckert att se gamla Rom). Med största sannolikhet är de det.

  Bröderna Ridley kan det där med att ge sina filmer en finish där många kommer till korta.

 9. ?h cool. Hoppas den här blir riktigt riktigt bra. Har följt det här caset sen 3 år tillbaka, när BTK dök upp igen efter nästan 20 års (!!!) frånvaro. Riktigt morbidt fascinerande historia det här.

 10. Allt det här snacket om Ridley Scott gjorde mig riktigt sugen på att lägga upp min Scott lista:

  Alien…………………………………….8/10
  Gladiator……………………………….7/10
  Hannibal……………………………….7/10
  Thelma och Louise…………………..7/10
  Blade Runner…………………………5/10
  1492 – Den stora upptäckten………5/10
  Matchstick men………………………5/10
  Black Hawk Down…………………….4/10
  G.I. Jane………………………………3/10

  Tycker personligen inte om det här att man ska göra film på seriemördare så fort man får chansen. Det var ju inte längesen man kunde läsa om att man ska göra film baserat på Nataschas liv. Precis som med World Trade Center baserade filmer är det ett billigt sätt att locka folk på, då det redan bygger på något som berör att man inte alltid behöver göra några större ansträngningar med manuset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>