Klart för ny Stålmannenfilm

Copyright Warner Bros

Bryan Singer skrev i helgen på för att filma uppföljaren till Superman Returns. Detta har anonyma källor inom Warner Bros bekräftat för IESB.Net. Den senaste Stålmannen-filmen har också dragit in över 200 miljoner dollar, vilket sades vara minimum för att producera en uppföljare (något Daniel noterade häromdagen).

Den nya filmen sägs få en något trimmad budget – men ändå mellan 140-175 miljoner dollar – och ska innehålla långt mer action än sommarens storfilm. Något kryptiskt sägs också att Stålmannen kommer att kommer att hamna i sitt livs största strid och det mot en av serie-universumets värsta skurkar. Så lite mindre Lex Luthor denna gång, med andra ord.

Via IESB.

6 reaktion på “Klart för ny Stålmannenfilm

 1. Med tanke på hur mycket tråk man fick för första filmens budget, kan jag inte avgöra om trimmat är bra eller dåligt. Fast tokhög budget borde inte behövas för bra action, och så länge man ser till att trimma tråket ordentligt ska det nog bli bra.

  Jag hoppas på Doomsday som skurk, eller kanske den där Darkseid. Fast om vi får se Zod blir Fredrik ledsen, eftersom Bryan sluta titta tillbaka till 70-talet och hitta på något nytt den här gången.

  Den här kommentaren sponsras av Anonyma Allitteratörer i Agunnaryd.

 2. Jonas: Absolut, men med Singers väl dokumenterade kärlek till dom två första Superman-filmerna – vilket Returns gjorde jobbigt uppenbart – är det där med Zod som storskurk knappast en obefogad oro.

  Jag gillar Zod, men att ha med honom igen skulle bara vara mera upperepning.

  Fördelen med Zod vore att det är en skurk som kan matcha Superman i råstyrka. För vad uppföljaren behöver, i mina ögon (och gissningsvis några andras också? är lite ordentlig action. Därav Doomsday som exempel, fast en snubbe som Metallo skulle nog också kunna ge stålis en match. Det skulle Mr Mxyzptlk förstås också kunna ge honom, och Bizarro i något mindre skala, men inte på samma sätt och jag tror inte det är den typen av uppföljare Superman Returns behöver.

  Visserligen gillar jag Brainiac, om han skulle vara huvudskurk och använda säg någon kombination av Doomsday, Metallo och eller Bizarro (till exempel, det skulle nog också kunna tilltala mig.

  Jag har inget emot långsamma filmer, eller superhjältefilmatiseringar med lite action (för håkan, jag älskade ju Hulk), men Superman Returns var en sådan oerhörd tråkfest (dessutom (helt apropå) förlitade den sig, tror jag, alldeles för mycket på Richard Donnes film för att verkligen kunna stå på egna ben) att jag behöver en uppföljare med tokaction och råstyrka för att väga upp första filmen.

 3. Fast Doomsday är väl lite väl endimensionell för att vara intressant en hel film? Om han nu inte ska döda Stålmannen, som sedan får återuppstå efter att ett gäng wannabees försökt ta hans plats… Nja, jag sätter nog mina pengar på Zod – men helgarderar med Mr. Mxyzptlk.

 4. Alltså, jag är inte bekant med alla nämnda stålis-antagonister, men varför är alla så bisarra? :)

  Mr. Mxyzptlk kommer jag ihåg att han var det, Bizarro hörs ju på namnet vad han är, Zod är konceptuellt väldigt.. läder och överdriven, åtminstone i filmerna..

  Om man nu ska försöka få in lite mer mainstream-appeal, rättfram action och mindre av bryan singers otidsenliga, nostalgiska nörderi.. :) ..då vore det väl rätt dumt att använda sig av en konceptuellt och imagemässigt udda ”superskurk”?

 5. Baserat på Death of Superman-storylinen är Doomsday absolut endimensionell, det är möjligt att hans senare framträdanden ändrar på den saken men det är ingenting jag har läst. Tre saker, dock:
  För det första är endimensioneliteten en av anledningarna till varför jag gärna ser t ex Brainac ligga bakom allt. Låta han stå för det intressanta i storyn, med Doomie som ren råstyrka. Det är nog tillräckligt för en hel film.

  För det andra behövs muskelmassan för att ge Superman lite motstånd. Jag vill se honom slåss mot någon på ungefär samma styrkenivå. Det har absolut in Mxyzptlk, en hel film med den killen skulle väl bara ge oss en massa hattande och rännande, och en titelkaraktär som får ungefär lika mycket att göra som i första filmen.

  För det tredje har Ulf en viktig poäng, om det där med udda och mer mainstream-appeal, något som är viktigare nu när inte Returns publiksiffror precis var tillfredsställande. På så sätt är Doomsday både troligare och i mina ögon mer passande än vad Mr Mxyzptlk eller för den delen Bizarro är.

  Doomsday är kanske inte den mest välkända av alla stålisskurkar, men jag tror det är tillräckligt. Killen dödade ju trots allt Superman i en storyline som var uppmärksammad även i mainstream massmedia. Utöver det, och kanske ännu viktigare, har han ett bra namn även för den publik som inte känner till honom sen innan. Doomsday. Ja, jag tror namnet hjälper.

  Med det sagt skulle jag också sätta mina pengar på att det blir Zod, just på grund av Singers tidigare nämnda kärlek. Tyvärr. Hur mycket jag än gillar Zod hade han varit ett bättre val om inte Superman Returns varit så mycket Superman ’78.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>