Saw III krossar motståndet under halloween-helgen

Saw 3

Helgens stora kassako i USA var Saw III som öppnade med 34.3 miljoner dollar. Det betyder att den tredje filmen i skräckserien är den som öppnat starkast. Lionsgate håller fast vid Halloweenpremiärer för Saw-serien och håller även fast vid en marknadsföring lovandes skräck och grymhet utan hämningar.

Budget för Saw III anges till 10 miljoner dollar och med marknadsföring på det så har den nog ändå gått med plus redan efter tre dagar i biograferna. Detta kallas att trycka sina egna pengar. Tobin Bell, Jigsaw i filmerna, har kontrakt för en fjärde och femte film. Du bör alltså inte tappa hakan om fler filmer i Saw-serien produceras och biopremiärer blir självklart halloween-helgerna 2007 och 2008.

Andra plats i helgens biolistor innehavs av Scorseses The Departed som nu spelat in totalt 116 miljoner dollar världen över. I USA är den på väg att passera The Aviator och blir med största sannolikhet Scorseses största hit hittills.

Babel hade även den premiär, dock väldigt begränsad. Den spelade in $53.000 på sju salonger och den 10 november rullar den ut till 1.200 salonger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>