Jackson och Microsoft dumpar Halo

Förra veckan rapporterades det att både Universal Studios och 20th Century Fox dragit tillbaka sitt stöd för filmatiseringen av Halo. Detta efter de blivit bekymrade över valet av den relativt oerfarna regissören Neill Blomkamp och en alldeles för snabbt stigande budget.

Microsoft och den exekutiva producenten Peter Jackson gick då ut med ett meddelande om att även om det var tråkigt att Universal och Fox dragit sig ut så var de optimistiska om att få filmen gjord och letade nu nya finansiärer.

En jakt som blev väldigt kortvarig. Idag lade Wingnut Films, Jacksons bolag, och Microsoft ut ett utalande där de sade att förberedelserna för filmen är pausade med omedelbar verkan.

”At this time Peter Jackson and Fran Walsh, along with their partner, Microsoft, have mutually agreed to postpone making a feature film based on the Halo video game universe until we can fulfill the promise we made to millions of Halo fans throughout the world that we would settle for no less than bringing a first class film to the big screen. We are fully supportive of Director Neill Blomkamp’s vision of the film. Neill is a tremendously gifted filmmaker and his preliminary work on Halo is truly awe-inspiring. While it will undoubtedly take a little longer for Halo to reach the big screen, we are confident that the final feature film will be well worth the wait.”

Ett beslut från Microsoft och Jackson som låter väldigt klokt. Nu är jag inget Halo-fan, har spelat totalt sett kanske 15 minuter av någon version av det. Men tittar man från ett ekonomiskt perspektiv så är chansen att en film baserat på videospel skulle bli en framgång i kassorna (och/eller en bra film) ungefär lika liten som att det finns vatten på Mars. Visst, det kanske finns där, men du får leta jävligt länge.

Sedan, släpper man lös nörden inom mig, så hade jag ju väldigt gärna sett Halo på duken.

2 reaktion på “Jackson och Microsoft dumpar Halo

  1. Jaha, här var det tvära kast. Det senaste jag hörde var att dom fortsatte precis som vanligt. Jag hade inga höga förhoppningar till att börja med men med Peter Jackson som stark producent fick jag det, han har visat en extremt förmåga att göra storfilmer lyckade. Nu blir jag allt besviken här…

  2. Jag trodde verkligen också att de skulle kunna fortsätta.

    Som jag förstår det är filmstudiorna tveksamma eftersom de inte sett något starkt manus än och projektet betraktats som en tv-spels-licens bland alla andra. Och jag kan inte riktigt säga va soma är skillnaden själv heller, eftersom jag aldrig spelat Halo. ?r det som jag misstänker att det finns lite av en mytologi och gror i bakgrunden av spelet? Eller är det bara att det är något slags vagt mish-mash av snygga, uppdaterade framtidsvisioner? Vad är det speciella med Halo?

    För övrigt ger Universal och Fox resp. Microsoft och Peter Jackson olika versioner om varför filmstudiorna hoppade av. Enligt den andra versionen så var det att Universal och Fox helt enkelt ville omförhandla kontraktet alldeles för mycket, men när de inte fick igenom det gav de några svepskäl. Så filmstudiorna ska alltså bara ha ändrat sig utan några nya omständigheter som en eskalerande budget – antagligen pga det nya, mindre risktagande affärsklimatet i hollywood som växt fram under sommaren och hösten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>